L’Institut Guttmann, referent en el tractament del TCE amb les XXII Jornades Tècniques i la Consensus Conference de l’OMS

L’Institut Guttmann s’ha convertit, aquesta passada setmana, en el focus central del debat a nivell mundial del tractament i rehabilitació del traumatisme cranioencefàlic.

Durant els dies 25 i 26 de març han tingut lloc, a l’Auditori de la Torre MAPFRE de Barcelona, les XXII Jornades Tècniques dedicades al “Abordatge dels trastorns de conducta en el traumatisme cranioencefàlic”. Aquestes Jornades han comptat amb la participació de més de 200 professionals de tota España que s’han reunit amb l’objectiu d’aprofundir en el tractament de les seqüeles del traumatisme cranioencefàlic (TCE) i les seves alteracions conductuals. Per tot això, l’Institut Guttmann ha comptat amb la presencia de les autoritats mundials més reputades en aquesta matèria.

Aquestes Jornades Tècniques han estat el punt de partida de la celebració de la Consensus Conference, una reunió impulsada per la ICF Research Branch de l’OMS i liderada per l’Institut Guttmann, que tanca un projecte d’investigació per a la definició dels paràmetres més rellevants en el diagnòstic i tractament del TCE, desenvolupat durant més de dos anys i en el que han participat més de 100 experts de tot el món.

Aquesta conferència que l’Institut Guttmann ha organitzat conjuntament amb la Fundació Abertis, s’ha desenvolupat al castell on la Fundació Abertis té la seva seu a Castellet i la Gornal (Barcelona) i a l’Institut Guttmann, els dies 27 i 28 de març, respectivament.

Aquestes reunions situen l’Institut Guttmann en el nucli del debat més important dins del panorama mundial del tractament del TCE i el posiciona com a un centre de referència en el tractament i rehabilitació d’aquest tipus d’afectacions. L’Institut Guttmann, que aquest any celebra el seu 45 aniversari, va posar en funcionament, l’any 1994, una de les primeres unitats integrals d’atenció al TCE a Espanya, a partir de la seva experiència com a hospital de lesionats medul·lars inaugurat el 1965.