La Consellera de Salut, Marina Geli, inaugura les noves instal·lacions de recerca aplicada en neurociències a l’I. Guttmann

La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, el divendres 30 de juliol, va inaugurar l’ampliació i millora de les instal·lacions de l’àrea de recerca translacional en neurociències de l’Institut Guttmann. Aquest espai, que consta de quatre laboratoris clínics, té com a objectiu impulsar la innovació assistencial en neurorehabilitació, particularment en els camps de l’estimulació cerebral no invasiva, la neurofisiologia i la neuromecànica aplicats a la rehabilitació del dany cerebral adquirit i la lesió medul·lar.
La visita es va iniciar amb un recorregut pels diferents laboratoris on els investigadors de l’Institut Guttmann van presentar els programes que actualment s’estan duent a terme, així com la funcionalitat de cadascuna de les diferents àrees: els laboratoris d’estimulació no invasiva i neuromodulació aplicada al dolor neuropàtic, el laboratori de neurofisiologia aplicada a la lesió medul·lar i al dany cerebral adquirit i l’àrea de neuromecànica. Aquests espais permeten la combinació de tecnologies totalment innovadores per a estudiar l’activitat del sistema nerviós amb les tècniques tradicionals de rehabilitació, d’aquesta manera s’aconsegueix una millor avaluació del impacte terapèutic, la identificació i evolució de les millores funcionals de manera que es poden orientar i guiar els procediments terapèutics des de l’evidència experimental per dissenyar noves estratègies neurorehabilitadores.

 L’Institut Guttmann -gràcies als acords de col·laboració amb empreses com ara Abertis, Fundación Adecco i Agilent Technologies, per a l’adquisició d’equipaments d’última generació- es consolida com un dels principals grups europeus de recerca translacional dins l’àmbit de la neurorehabilitació, donada la seva especialització i gràcies als convenis de recerca que té establerts amb importants centres científics i tecnològics, tant a casa nostra com arreu del món.