Nou conveni de col·laboració entre la Fundació ”laCaixa” i l’Institut Guttmann

La Fundació “la Caixa” i l’Institut Guttmann reforcen la seva col·laboració amb la signatura d’un nou acord que donarà suport al projecte “Desenvolupament d’un sistema de teràpia ocupacional assistit per ordinador basat en pantalles tàctils”. La iniciativa ha de promoure i impulsar el procés de neurorehabilitació integral dels pacients, però a més té com a objectiu fonamental afavorir la seva reinserció social.

El projecte es va presentar a la Convocatòria d’Inclusió social i laboral de persones amb discapacitat que la Fundació “la Caixa” ha publicat enguany. En aquesta convocatòria la Fundació “la Caixa” concedeix ajuts per a la realització de projectes innovadors que donin resposta a les necessitats socioeducatives actuals, i de projectes de millora de la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut física o mental.

Concretament el suport que la Fundació “la Caixa” atorga a l’Institut Guttmann per realitzar aquest projecte, permetrà dissenyar, desenvolupar informàticament i dur a terme la validació clínica d’un programa de teràpia ocupacional específic per als pacients amb dany cerebral adquirit i lesió medul·lar, per tal que assoleixin un alt nivell d’autonomia personal, a través de l’ús de les noves tecnologies que complementen la teràpia convencional, un sistema que a més permet la generació de nous coneixements que contribueixen a l’evidència científica en la neurorehabilitació.