L’Institut Guttmann presenta nous serveis de telemedicina en rehabilitació en una clara aposta per l’Economia del Coneixement

La multinacional espanyola Indra, líder en la integració de solucions informàtiques i tecnològiques, i l’Institut Guttmann han signat un acord de col·laboració que incorpora al mercat internacional un innovador sistema per a la telerehabilitació cognitiva, el “Guttmann, NeuroPersonalTrainer®”. Es tracta d’una plataforma que permet la prestació de serveis de rehabilitació neuropsicològica en el deteriorament cognitiu associat a patologies com el dany cerebral adquirit, la demència, l’envelliment, la salut mental i les alteracions en els diferents trastorns del desenvolupament infantil.

Aquest projecte és el resultat d’un procés de generació de coneixement, recerca translacional i transferència tecnològica, portat a terme per l’Institut Guttmann des de fa més de 8 anys; partint de les necessitats dels nostres pacients i l’aplicació de solucions dins l’àmbit de les Tecnologies de la Informació, amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament de programes assistencials innovadors i personalitzats, cada vegada més eficients i sostenibles.

A més, “Guttmann, NeuroPersonalTrainer®” és un clar model d’innovació cooperativa nacional inspirat en l’Economia del Coneixement que ha comptat amb la participació d’empreses tecnològiques, universitats i altres hospitals que, des de diferents disciplines, han sabut donar una resposta eficaç a una necessitat real d’un gran nombre de persones. Però sobre tot, aquest projecte és la suma de l’esforç de moltes persones, professionals, col·laboradors i amics que donen suport als projectes en què hi treballem i que fan de l’Institut Guttmann un centre de coneixement i d’excel·lència cada vegada més reconegut i valorat per tothom.

Adjuntem l’enllaç de l’editorial del diari La Vanguardia, publicat l’endemà de la presentació del “Guttmann, NeuroPersonalTrainer®”, que posa de manifest la rellevància d’iniciatives vinculades als avenços científics, ja que mostren la voluntat emprenedora i el caràcter innovador d’institucions que, com la nostra, treballen cada dia per millorar no només la qualitat de vida i la salut de les persones, sinó l’economia del país.

www.lavanguardia.com

Aquest és un projecte del que ens hem de sentir orgullosos, perquè l’hem fet entre tots.

Moltes gràcies, amics !