La senyora Helena Rakosnik, esposa del President de la Generalitat, visita l’Institut Guttmann

La senyora Helena Rakosnik, esposa del President de la Generalitat, Molt Honorable Sr. Artur Mas, ha realitzat una visita a l’Institut Guttmann per conèixer de primera mà les activitats sanitàries, científiques i socials que la institució desenvolupa. La Sra. Rakosnik, que ha estat rebuda pel President del Patronat de la fundació, Sr. Francesc Homs, i el director gerent, Dr. Josep M. Ramírez, ha iniciat la seva visita amb un recorregut per les instal•lacions de l’hospital, on a més de mostrar-li les principals àrees assistencials, en les que ha pogut saludar a diferents pacients ingressats i professionals del centre, ha conegut les noves àrees destinades a la recerca translacional, on els propis investigadors han tingut l’ocasió d’explicar-li les característiques i objectius dels diferents treballs de recerca.

El recorregut ha finalitzat a les àrees de rehabilitació funcional i rehabilitació neuropsicològica, on en aquell moment es trobaven més d’un centenar d’infants amb importants seqüeles neurològiques que, aprofitant aquest horari extraescolar, rebien tractament especialitzat. Els infants completen, d’aquesta manera, la seva rehabilitació mitjançant programes intensius de desenvolupament de les seves capacitats, tant físiques com cognitives, per tal d’assolir el major grau possible d’autonomia funcional i facilitar així la seva inclusió social, d’una manera activa, normalitzada i satisfactòria.

Posteriorment, Rakosnik ha mantingut una reunió amb membres del Patronat i de l’equip directiu on li han exposat els temes en que actualment treballa la institució, així com els principals reptes que té plantejats de cara al futur. La Sra. Rakosnik ha expressat la seva satisfacció per tot el que ha pogut veure i sentir durant la visita, i ens ha animat a seguir treballant amb el mateix grau d’autoexigència, rigor i encert que ens ha premés arribar a ser una de les institucions més conegudes i prestigiades de Catalunya.