La Fundació ”la Caixa” reforça la seva col•laboració amb l’Institut Guttmann

La Fundació “la Caixa” i l’Institut Guttmann han signat un nou acord de col•laboració per al projecte “Programa de habilitación en la realización de las Actividades de la Vida Diaria (AVD) para personas con daño cerebral adquirido con alteraciones cognitivas y conductuales, y sus familias, en el entorno domiciliario”. La iniciativa pretén millorar la qualitat de vida dels afectats i dels seus familiars promovent la seva participació social en activitats significatives, siguin en l’àmbit domèstic com a fora del seu domicili.

El projecte es va presentar a la Convocatòria 2012 de Promoció de l’Autonomia i Atenció a la Discapacitat i a la Dependència publicada per la Fundació “la Caixa”. En aquesta convocatòria la Fundació “la Caixa” concedeix ajuts per dur a terme projectes adreçats a promoure l’autonomia personal i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat o en situació de dependència.

Concretament el suport que la Fundació “la Caixa” atorga a l’Institut Guttmann per realitzar aquest projecte, permetrà la realització d’una intervenció pautada i sistemàtica en l’entorn social on viu la persona i la família, per tal de reforçar i generalitzar els aprenentatges rebuts durant la fase de rehabilitació i donar suport a la família sobre el maneig de les relacions. I és que sovint els familiars, se senten desbordats en la seva vida quotidiana davant de certs tipus de conductes (irritabilitat, impulsivitat, desinhibició) i manifesten la seva dificultat en el maneig d’aquestes situacions, tendint a la sobreprotecció de la persona afectada i incrementant el seus propis nivells d’estrès, per això és tan important poder dur a terme iniciatives com aquestes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.