Conclou la VIII edició dels Jocs Esportius Guttmann en homenatge als JJPP amb un gran èxit de participació

Els dies 13 i 14 de setembre vàrem celebrar una nova edició dels Jocs Esportius Guttmann que enguany han tingut com a eix vertebrador la promoció de l’esport paralímpic en reconeixement a Sir Ludwig Guttmann fundador dels Jocs Paralímpics al 1948 i inspirador de l’Institut Guttmann que avui tots coneixem. Va ser el Dr. Guttmann qui, després de la II Guerra mundial, va inaugurar el primer hospital de rehabilitació per a persones amb lesió medul•lar, incloent-hi l’esport com a eina terapèutica.

Per aquest motiu, aquest any hem volgut retre homenatge a tots aquells esportistes que han participat a les Paralimpiades de Londres 2012, alguns d’ells ex pacients nostres i acabats d’arribar de la ciutat londinenca com ara Júlia Castelló (Natació, Londres 2012), Elena Jacinto i Quico Tur (Tennis, Londres 2012), Jordi Morales (Tennis Taula, Medalla de Plata Londres 2012),Òscar Trigo (Bàsquet, seleccionador nacional de bàsquet en cadira de rodes, Londres 2012). Tots ells van ser presents a l’hospital i ens van oferir el seu testimoni vital de com la pràctica esportiva ha canviat les seves vides de manera positiva i determinant.

Durant les dues jornades també hem pogut gaudir de diferents esports adaptats com ara el rugby, la boccia, el bàsquet, el tir amb arc, l’esgrima, la handbike i hem comptat amb la presència de la Fundación Johan Cruyff, l’Associació HSA Spain de Submarinisme, la Fundació Handix, l’Associació Play and Train, i els pilots Miquel Serral de l’equip AMM del Campionat de Catalunya de Velocitat i Albert Llovera, ex pacient i pilot de rallies que va concentrar una gran quantitat de públic durant la seva conferència a la sala d’actes de l’hospital. Un dels punts àlgids dels Jocs Esportius, com ja va sent habitual, va ser l’aeròbic inclusiu que va tenir lloc divendres al migdia -que va comptar amb la col·laboración de Cobega i el Centre Municipal Esportiu Bac de Roda- i del que van gaudir tant pacients, com familiars, professionals i Amics de l’Institut Guttmann.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.