L’Institut Guttmann reuneix per la XXIV Jornada Tècnica a cinc neurocientífics rellevants per debatre sobre els nous abordatges en rehabilitació neuropsicològica

La XXIV Jornada Tècnica “ReModelant el cervell. Rehabilitació neuropsicològica i estimulació cognitiva” ha reunit enguany a prop de 300 professionals entre neuròlegs, psicòlegs, pedagogs, neuropsicòlegs, investigadors, terapeutes, estudiants, etc. que no han volgut deixar passar l’oportunitat d’escoltar en primera persona les principals teories i avenços pel que a la investigació en neuropsicologia, de la mà de cinc reputats científics internacionals: el Dr. Elkonon Goldberg (Universitat de Nova York), el Dr. Andrew Bateman (Universitat de Cambridge), el Dr. Adam Hamsphire (Universitat Western Ontario), el Dr. Manuel Carreiras (Centre Basc de Cognició, Cervell i Llenguatge) i el Dr. Àlvaro Pascual Leone (Harvard Medical School). En el posterior debat moderat per la també neurocientífica, Dra. Núria Sebastián (UPF) els científics han parlat dels futurs reptes de la neuropsicologia, de com modular la neuroplasticitat, del ‘Cognitive Fitness’, dels avantatges de la estimulació cerebral no invasiva, de l’avaluació dels resultats de la neurociència a través d’internet i de les escales per mesurar i quantificar els resultats de les avaluacions de les millores en neurorehabilitació.

La sessió de la tarda ha girat entorn a la taula rodona “Guttmann, NeuroPersonalTrainer®”, plataforma de telerehabilitació cognitiva basada en l’evidència i generadora de coneixement que, moderada per la Dra. Teresa Roig (Cap d’Àrea de NeuroPsicoSocial de l’Institut Guttmann) ha comptat amb la participació dels principals socis de coneixement de l’Institut Guttmann en aquesta innovadora plataforma de Telemedicina: la Corporació Sanitària Parc Taulí, la Fundació Institut Català de l’Envelliment i AMPANS. La taula ha posat de manifest les oportunitats que aquesta plataforma, desenvolupada sota el lideratge de l’Institut Guttmann, aporta per actuar positivament en el tractament, a més del dany cerebral secundari a un Ictus o un altre dany cerebral sobrevingut, en les alteracions cognitives derivades de malalties neurodegeneratives com les demències, les malalties mentals, els trastorns en el desenvolupament infantil o en la discapacitat intel•lectual.

La XXIV edició de les Jornades Tècniques de l’Institut Guttmann s’han emmarcat dins els actes de commemoració del Dia Mundial del Dany Cerebral Adquirit i del Dia Nacional de l’Ictus; i han comptat amb la col.laboració de la Fundación ONCE i el suport de la Fundación Abertis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.