L’Institut Guttmann juntament amb el Banc de Sang i Teixits i l’Associació Aspaym promouen un projecte de recerca sobre Medicina Regenerativa finançat per la Fundació de la Marató de TV3

La Fundació de la Marató de TV3 ha lliurat els diplomes als 56 equips investigadors que rebran finançament per als seus projectes de recerca gràcies als més de 8 milions d’euros recaptats en la seva edició de l’any 2011 dedicada a la regeneració i transplantament d’òrgans i teixits.

L’acte que va estar presidit pel conseller de salut, Boi Ruiz, va tenir lloc a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona i va comptar amb la presència de tots els investigadors que formen part dels 29 projectes de recerca seleccionats. Entre ells, i amb una de les dotacions econòmiques més importants, es troba el projecte “Estudi prospectiu, obert, d’una única injecció intratecal, pilot en fase I/IIa, per avaluar la seguretat i per obtenir els resultats preliminars d’eficàcia d’un transplantament de cèl•lules mare”.

Aquest projecte s’ha articulat a través d’una xarxa estable de col•laboració que compta amb el Dr. Joan Vidal, Cap de la Unitat de Lesió Medul•lar de l’Institut Guttmann, com a investigador principal; amb el Dr. Juan García López, del Banc de Sang i Teixits com a coinvestigador; i amb l’associació de paraplègics i grans minusvàlids de Catalunya, ASPAYM Catalunya, en representació del col•lectiu social al qual s’adreça aquesta investigació translacional.

L’estudi està enfocat a la realització d’un assaig clínic per al tractament de la lesió medul•lar, basat en el trasplantament de cèl•lules mare mesenquimals procedents de cordó umbilical i hauria de permetre desenvolupar en un futur un tractament per a la lesió medul•lar en fase aguda, ja que és l’únic sistema eficaç que podria permetre als pacients afectats per aquest tipus de discapacitats neurològiques no perdre la mobilitat després de una lesió medul•lar incompleta.

El Dr. García López va concloure l’acte acadèmic de lliurament dels diplomes i va agrair, en nom de tots els investigadors premiats, l’impuls que per a la investigació representen els fons de la Fundació de la Marató, reconeixent el privilegi, la responsabilitat i el repte que la comunitat científica assumeix pel fet que la societat civil dipositi aquesta confiança en ells, ja que segons va manifestar ‘s’estan construint les bases del que serà la medicina regenerativa’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.