L’Institut Guttmann fa balanç dels seus 12 anys com a Institut Universitari amb motiu de la visita del conseller Andreu Mas-Colell a l’hospital

Amb motiu de la visita del conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sr. Andreu Mas-Colell, l’Institut Guttmann fa balanç dels gairebé tretze anys com a Institut Universitari adscrit a la UAB. El conseller Mas-Colell va ser qui, l’any 2001 i en tant que conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, va aprovar l’adscripció de l’Institut Universitari de Neurorehabilitació Guttmann a la Universitat Autònoma de Barcelona, conveni que ja havia estat subscrit entre ambdues fundacions l’any 1999.

Des d’aleshores, com a Hospital d’Alta Especialització, l’Institut Guttmann ha atès més de 17.000 pacients al llarg dels seus 47 anys d’història, la qual cosa l’hi ha permès optimitzar la generació i transferència de nous coneixements clínics en aquest àmbit especialitzat de la ciència a través de les 6 Línies Estratègiques d’Investigació que desenvolupa.

Així, en aquests 12 anys, l’Institut Guttmann ha participat en més de 225 projectes de recerca, nacionals i internacionals, on destaquen especialment aquells relacionats amb els estudis de Bioenginyeria, Robòtica, Aplicació de les TICs i la Medicina Regenerativa. És justament en aquests àmbits on l’Institut Guttmann compta amb alguns dels projectes més destacats com són el Projecte Rehabilita (projecte CENIT del Ministerio de Ciencia e Innovación), el “Guttmann, NeuroPersonalTrainer®” plataforma de telemedicina per a la neurorehabilitació cognitiva, o els estudis Medicina Regenerativa sobre el transplantament de cèl•lules mare en pacients amb lesió medul•lar. L’Institut Guttmann també ha assolit una destacada producció científica amb la publicació de més de 190 articles científics indexats amb un factor d’impacte promig superior al 3.

Durant aquest mateix període, més de 1.200 alumnes s’han format a les seves aules, principalment, en els darrers anys, a través dels 2 mestratges oficials, el “Màster Universitari en Neurorehabilitació” i el “Màster Universitari en Rehabilitació Neuropsicològica i Estimulació Cognitiva”; així com també amb els cursos d’especialització en neurorehabilitació, estudis de pregrau i els fellows (títol d’expert). Pel que fa a la formació de metges interns i residents -MIR-, més de 240 metges han rotat per l’hospital, principalment provinents de l’especialitat de Medicina Física i Rehabilitació, dels quals un 25% són estrangers.

Durant la reunió i posterior visita a l’hospital, el conseller Mas-Colell, que ha arribat acompanyat del Secretari d’Universitats i Recerca, Sr. Antoni Castellà, ha pogut conèixer de primera mà els projectes i l’equip d’investigadors de l’Institut Guttmann del que ha destacat el seu compromís amb la innovació, la internacionalització i el foment de l’economia del coneixement, elements clau per al desenvolupament del nostre país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.