L’Institut Guttmann acull, com a Centre de Coneixement, activitats docents i científiques internacionals a l’hospital.

L’equip de professionals de l’Institut Guttmann es troba treballant en diferents activitats docents i científiques que contribueixen a reforçar el nostre posicionament com online slots a Centre de Coneixement de referència a nivell internacional.

D’una banda, Medtronic, empresa líder a nivell mundial en tecnologia mèdica, i l’equip de metges format pel Dr. J. Vidal, Dr. J. Benito i la Dra. H. Kumru han impartit el curs ‘Theoretical and practical course on targeted drug delivery for the treatment of severe spasticity’ a un grup de 12 metges especialistes d’arreu d’Europa. Durant dos dies, s’han realitzat sessions teòriques i pràctiques amb pacients sobre el tractament de l’espasticitat severa i l’ús de diferents tractaments farmacològics en l’abordatge de patologies molt presents, sobre tot, en pacients amb lesió medul•lar.

Tanmateix, un equip de dos investigadors provinents de l’Scuola Superiore Sant’Anna de la Universitat de Pisa i un altre format per metges, fisioterapeutes i terapeutes ocupacionals de l’Institut Guttmann es troben realitzant les proves d’usabilitat del prototip d’ortesi de mà robòtica que ha de servir per aquells pacients que no tenen funcionalitat a la mà i que necessiten una ajuda tècnica a casa per a la realització de les activitats de la vida diària. Aquest test s’emmarca dins les diferents actuacions que s’estan portant a terme entre els grups de recerca que formen part del projecte europeu ‘WAY Project’ i en els qual s’inclouen entre d’altres l’Institut Guttmann i la Universitat de Pisa. Les proves que s’estan realitzant a l’hospital aquests dies amb pacients, investigadors i clínics hauran d’aportar conclusions per a la millora del prototip i per a la seva millor adaptabilitat a les necessitats dels pacients.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.