L’Institut Guttmann i Neuroelectrics col•laboraran en programes d’I+D en el camp de l’Estimulació Cerebral no Invasiva

Neuroelectrics, empresa tecnològica catalana orientada al desenvolupament i comercialització de sistemes innovadors per a l’estimulació cerebral no invasiva, i l’Institut Guttmann han signat un conveni marc que permetrà a ambdues organitzacions aprofundir en la col•laboració d’activitats d’investigació, i el desenvolupament conjunt de nous sistemes i dispositius, en el camp de l’estimulació cerebral aplicada a la neurorehabilitació. L’Institut Guttmann, dins el seu objectiu de potenciar la innovació en tecnologies mèdiques aplicades a l’autonomia de les persones, ha estat pioner en la introducció dels sistemes de neuromodulació combinats amb les tècniques i procediments més avançats en rehabilitació, per a optimitzar el resultat del procés rehabilitador.

L’acord amb Neuroelectrics aportarà sinergies molt valuoses per al millor desenvolupament d’aquesta línia d’investigació translacional dintre dels programes de recerca de l’Institut Guttmann, alhora que també contempla la col•laboració en l’organització d’activitats relacionades amb la generació, gestió i difusió del coneixement. La combinació d’aquestes tècniques i tecnologies innovadores estan aportant molt bons resultats en pacients que presenten lesions cerebrals a conseqüència d’un traumatisme cranioencefàlic, ictus (en el tractament de l’afàsia crònica o la hemiplegia), malalties mentals (en la depressió o en l’autisme) i en el tractament de seqüeles complexes i resistents a altres tipus de tractament, com és el cas del dolor neuropàtic, com a principals aplicacions clíniques.