L’Institut Guttmann acull durant els dies 3 i 4 de juny un curs del programa d’Educació Mèdica Continuada de Harvard Medical School sobre Estimulació Cerebral no Invasiva

El curs “Introducció a l’Estimulació transcranial amb Corrent Directa (TDCs) en Investigació Neuropsicològica”, impartit per Harvard Medical School i el Berenson Allen Center for Non Invasive Brain Stimulation (BA-CNBS) del Beth Israel Deaconess Medical Center -un dels centres més prestigiosos del món en l’aplicació de les tècniques d’estimulació cerebral no invasiva- s’està celebrant a l’Institut Guttmann i compta amb la participació de professionals de l’hospital, que mostraran els programes que actualment s’estan duent a terme en aquesta disciplina.

El programa està dirigit a tots els professionals clínics i científics que es vulguin introduir en els aspectes teòrics i pràctics de la tDCS, com la seguretat de la tècnica, els mecanismes d’acció, les seves aplicacions clíniques, els protocols d’utilització en neurociència experimental, i els aspectes reguladors de la seva utilització. La tDCS és una tècnica innovadora, amb aplicacions terapèutiques en el camp de la investigació en neurociència, que està aportant molt bons resultats en pacients que presenten lesions cerebrals com a conseqüència d’un traumatisme cranioencefàlic, Ictus (en el tractament de l’afàsia crònica o la hemiplegia), malalties psiquiàtriques (en la depressió o en l’autisme) i en el tractament de seqüeles complexes i resistents a altres tipus de tractament, com és el cas del dolor neuropàtic.

En el curs participen mig centenar d’alumnes, de diferents nacionalitats, amb un nodrit grup de professors, líders mundials en les aplicacions científiques i terapèutiques de la tècnica, encapçalats pel Dr. Álvaro Pascual Leone, director del BA-CNBS i assessor científic l’Institut Guttmann, i el Dr. Felipe Fregni, director del Laboratori de Neuromodulación de Harvard Medical School.