La celebració del B.Debate sobre Neuroregeneració situa l’Institut Guttmann en l’epicentre de la comunitat científica internacional en neurociències

La celebració del B.Debate sobre Neuroregeneració esdevingut aquests dies a Barcelona ha estat, sens dubte, un dels esdeveniments científics més destacats de l’any a nivell mundial en neurociències. A més de reunir els principals científics i investigadors en aquest àmbit, el la rellevància del debat científic ha permès posar de manifest l’evidencia sobre la possibilitat de reparar les lesions neurològiques, amb un missatge final d’esperança, optimisme, d’un camí encara llarg, i de la necessitat d’afrontar el repte conjuntant esforços.

Durant dos dies els experts més importants en aquest àmbit de la ciència han exposat els últims avenços en teràpies neuroregeneratives, dades sobre la viabilitat i seguretat dels procediments, i sobre la necessitat de combinar-los amb tècniques de rehabilitació, per controlar la reorganització dels nous circuits i optimitzar la funcionalitat de les noves connexions establertes.

El B.Debate, organitzat per l’Institut Guttmann i Biocat, amb el suport “la Caixa”, ha comptat amb la col•laboració de la Fundació Abertis, i la xarxa de teràpia cel•lular Tercel del Instituto Nacional de Salud Carlos III. El debat ha recollit les idees abordades i, amb la participació d’altres investigadors de màxim prestigi des del camp de la regulació genètica dels mecanismes de reparació, fins a sistemes de registre de l’activitat cortical amb elèctrodes corticals per controlar robots u altres dispositius, passant per cèl•lules de glia que permetin establir ponts físics entre les àrees lesionades per reconnectar les neurones, o molècules que regulen l’activitat de substàncies que, de manera espontània, inhibeixen la regeneració. També es van mostrar els resultats dels primers assajos en persones, i les primeres dades objectives avalant la seguretat dels procediments, així com els primers indicis d’una millora encara limitada de la capacitat sensorial.

Tots aquests reptes i desafiaments s’han donat cita aquests dies de debat a Barcelona i l’Institut Guttmann, com a Comitè Científic del B.Debate, reforça la seva posició dins el mapa internacional en recerca aplicada en neurociència. El debat científic han reunit els millors investigadors del món en aquesta especialitat, i hem comptat amb la participació de prop de més d’un centenar de persones entre professionals de centres de recerca aplicada, universitats, hospitals i centres d’investigació d’arreu de l’estat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.