La XXV edició de les Jornades Tècniques aborda el debat de la neuroregeneració amb un gran èxit de convocatòria i moltes expectatives dipositades en la recerca

Neuroregeneració. Om som? Què hem d’esperar? Ha estat el tema que enguany ha abordat la XXV edició de les Jornades Tècniques de l’Institut Guttmann celebrat a l’auditori de la ONCE, amb la col.laboració de la Fundación Abertis i la Fundación Carmen y Mª José Godó, que ha comptat amb una participació de més de 300 persones entre professionals, familiars, pacients i amics de l’Institut Guttmann.

La convocatòria d’aquest any ha despertat molta expectativa degut a la participació de quatre dels investigadors més reconeguts en el panorama internacional en l’àmbit de la neurociència, i perquè, actualment, els tractaments restauradors de les lesions del sistema nerviós i els avenços de la ciència en el desenvolupament de tecnologies i mecanismes innovadors que permetin restablir la funcionalitat perduda per les lesions neurològiques representa un dels reptes més importants que afronta la medicina del segle XXI.

Així, Jorge Wagensberg, director científic de la Fundació “la Caixa” va conduir durant dues hores aquest debat científic entre el Dr. Daniel Lammertse de la Universitat de la Universitat de Colorado (EUA), el Dr. John Steeves, de la Universitat de Columbia (Canadà), el Dr. Rajiv Ratan, del Weill Cornell Medical College de New York i el Dr. Joan Vidal, Cap Unitat Lesió Medul.lar de l’Institut Guttmann.

A continuació del debat, es va donar pas a l’acte de presentació del llibre ‘Niños con traumatismo craneoencefálico. Guía para padres’ on el periodista Xavier Grasset va donar veu a familiars i pacients afectats que van ser els veritables protagonistes d’un emotiu i entranyable testimoni de com aquestes afectacions canvien la vida de les persones que les pateixen però també de tots aquells que formen part del seu entorn, pares, família i escola.

El Dr. Josep M. Ramírez, director gerent de l’Institut Guttmann va donar la benvinguda a tots els assistents i va fer una valoració de la guia que es presentava, destacant sobre tot, l”equip de professionals de l”Institut Guttmann que hi havia al darrera, sense els quals aquesta edició no hauria estat possible. A continuació, va cedir la paraula a la Dra. Montserrat Bernabeu, cap de la Unitat de Dany Cerebral; i a Antònia Enseñat, neuropsicòloga; totes dues van posar de manifest la importància de l”abordatge multidisciplinari, intensiu i personalitzat que requereixen aquestes patologies, així com la necessitat d”una guia com aquesta, amb unes pautes clares que ajudin a tota la familia a conviure amb aquest tipus de lesions, donat que tenen una incidència molt més alta i invalidant del que pensem. La cerimònia va concloure amb les paraules d’agraïment del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’Honorable senyor Boi Ruiz, que va aprofitar l’ocasió per reconèixer, un cop més i en aquesta ocasió amb motiu de l’edició d’aquest llibre, la important tasca que realitza l’equip de professionals de l’Institut Guttmann envers els seus pacients i llurs famílies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.