Primera cirurgia múscul-esquelètica multinivell realitzada a l’Institut Guttmann en nens amb paràlisi cerebral

L”equip de NeuroTraumatología de l”Institut Guttmann i el Dr. Ignacio Martínez, adjunt del Servei d”Ortopèdia i Traumatologia de l”Hospital Niño Jesús de Madrid, expert i pioner d’aquesta tècnica a l’estat espanyol, han portat a terme la primera cirurgia múscul-esquelètica multinivell realitzada a l’Institut Guttmann. Es tracta d”una única intervenció quirúrgica de gran complexitat, indicada en pacients amb paràlisi cerebral infantil que, en aquest cas concret, ha concentrat fins a 8 actes quirúrgics en un de sol a malucs, cames i peus.

El pacient, d’onze anys, presentava importants seqüeles motores a causa d”un ictus hemorràgic. L”objectiu d”aquesta innovadora intervenció és realinear les extremitats inferiors i aconseguir millorar el patró de marxa, amb les conseqüents millores en la qualitat de vida i autonomia del pacient. El resultat de la cirurgia ha estat satisfactori, encara que caldrà esperar l”evolució del pacient durant el procés de rehabilitació intensiu que haurà de dur a terme. Aquest tipus de cirurgia està especialment indicada en pacients d”entre 10 i 14 anys, quan el creixement associat a la pubertat empitjora certes deformitats, i el tractament amb toxina botulínica, l”ortesi i el tractament rehabilitador no són suficients.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La veritable novetat d’aquesta operació és que s”ha basat per primera vegada en una anàlisi científica previ dels patrons de moviment del pacient. Abans aquesta cirurgia es feia basant-se en l”exploració del metge i ara, a l’Institut Guttmann disposem d”un laboratori de la marxa que analitza patrons de moviment i defineix els músculs i articulacions que no funcionen i com es pot intervenir de manera més satisfactòria per la pacient. L”operació es realitza després d”analitzar els patrons de moviment del pacient en l”esmentat laboratori, un espai que estudia en tres dimensions el moviment, la pressió i l”activació d”ossos i músculs, i a través de sensors que mesuren l”activació muscular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.