Nous avenços en el desenvolupament del WAY Project

En el context del WAY Project, acabem de realitzar un nou estudi amb l’objectiu de demostrar la viabilitat d’utilitzar una mà robòtica ortèsica controlada mitjançant senyals cerebrals; tècnica coneguda com a Brain Computer Interface (BCI). La idea és utilitzar el sistema com a ajuda tècnica per a la realització d’activitats de la vida diària en pacients amb lesió medul·lar cervical. Els tests s’han realitzat en col·laboració amb els investigadors de la Scuola Superiore Sant’Anna (Itàlia) i de la Eberhard Karls Universitat Tubingen (Alemanya).

La innovació principal de l’estudi recau en la utilització del BCI com a sistema de control que permet moure la mà robòtica a través de la ment, acostant el procés el màxim possible al mecanisme fisiològic. 

En l’estudi han participat set pacients de l’Institut Guttmann que han après a utilitzar el sistema (mà robòtica+BCI) per tal d’executar un conjunt de tasques quotidianes com per exemple agafar una llauna, un llapis o un telèfon.

L’equip clínic de l’hospital ha estat el responsable de valorar la mà dels pacients, amb i sense el sistema robòtic, per tal d’analitzar la millora en la funcionalitat. Està previst que els resultats de l’estudi es publiquin properament en una revista científica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.