Participació en el Fòrum Internacional “Brain Health and Neurorestoration”

El passat 10 de setembre es va celebrar a Barcelona el Fòrum Internacional “Brain Health and Neurorestoration”, amb la participació de més de cent investigadors de França, Itàlia, Anglaterra, Polònia, Holanda, Rússia, Corea i Espanya; amb l’objectiu de promoure la creació de xarxes de col·laboració internacional que treballin conjuntament la preparació de propostes de projectes innovadors per a les properes convocatòries europees del projecte Horizon 2020.

La temàtica de treball va estar relacionada amb la salut cerebral i la neurorrehabilitació, l’estimulació cognitiva, la monitorització no invasiva de l’activitat cerebral de les persones, la robòtica aplicada a la neurorrehabilitació i la bioenginyeria orientada a l’autonomia de les persones.

A la reunió també varen assistir més d’una trentena d’empreses europees així com una representació del Projecte COWIN (Construint la Vall Intel·ligent per a pimes europees) de la Comissió Europea, constituïda per societats de capital de risc, xarxes i plataformes tecnològiques, responsables de facilitat l’accés al mercat dels resultats dels projectes de recerca.

El Fòrum, cel·lebrat a la Casa de la Convalescència de la UAB; va estar organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona, el Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa sobre Bioenginyeria, Biomaterials i Nanomedicina (CIBER-BBN) de l’Institut de Salut Carlos III, la Universidad Miguel Hernández i l’Institut Guttmann.

Jordi Aguiló, investigador de la UAB y coorganitzador del Fòrum va explicar que l’objectiu es “presentar idees cercant solucions a problemes relacionats amb les malalties neurodegeneratives, el dany cerebral adquirit, els trastorns mentals i les lesions medul·lars, entre d’altres causes de discapacitat d’origen neurològic. Tots aquests, són problemes que s’agreugen amb l’augment de l’edat de la població i que constitueixen un dels principals reptes per a les societats desenvolupades, a causa del seu cost econòmic, mèdic i social”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.