L’esquí adaptat implicat opcions integrals de rehabilitació

Les vacances de Nadal, aquest any han estat especials per als pacients pediàtrics de l’Institut Guttmann amb una gran varietat d’activitats especials organitzades específicament per a ells. En concret, fa uns dies els nens que actualment es troben fent rehabilitació al nostre hospital van participar en una sessió d’esquí adaptat a l’estació catalana de “La Molina”. L’activitat va ser conduïda pels monitors d’educació física del nostre Hospital, liderats per Álex Castan. A la sessió també comptem amb la participació dels familiars dels nens, convertint l’activitat no només en un espai per a la pràctica de l’esport, sinó també en una eina terapèutica i d’inclusió social. La pràctica de l’esquí adaptat, no comporta cap risc i és possible gràcies a la utilització de diferents ajudes tècniques que possibiliten en funció de les necessitats de l’usuari la pràctica d’un esport que convida a la integració, al desenvolupament de l’autoestima i proporcionar una sensació de plena llibertat. Les principals adaptacions que s’utilitzen són:

  • Mono-Ski i Dual-Ski: l’esportista se senti en un seient modelat subjecte a un suport que va unit a un o dos esquís. Es pot esquiar de forma independent ajudat de dos estabilos per a l’equilibri i els girs.
  • Bi-Ski: està indicat per a persones que esquien assegudes, i tenen escassa mobilitat i força en la part superior del cos. L’esquiador va en un seient de fibra de vidre amb dos esquís sota que funcionen de base, més ampla i amb millor equilibri que un mico-ski.
  • 3 Petjades: un esquí normal i dos estabilos llargs; aquests formen els tres punts de suport amb la neu
  • 4 Petjades: fan servir dos esquís i dos estabilos.

Compartim amb tots vosaltres algunes de les imatges de l’activitat, així com un vídeo resum del contingut de la jornada d’esquí adaptat.

Sky adaptado. Institut Guttmann

Institut Guttmann Vídeo-resum amb els principals moments de l’activitat.

Font consultada: http://esqui.sport.es/deportes/discapacitados.php

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.