Pacients de l’Institut Guttmann participen amb Apple en un taller d’accessibilitat

Un grup de pacients de l’Institut Guttmann van assistir dijous 19 de maig a un workshop d’accessibilitat a la botiga Apple del Centre Comercial La Maquinista (Barcelona). Els pacients, acompanyats dels seus familiars i de  l’Ana De Pobes, terapeuta ocupacional de l’Institut Guttmann,  van poder provar les diferents eines d’accessibilitat dels productes d’aquesta reconeguda marca.

El workshop va començar amb la visualització d’un vídeo sobre en Christopher Hills, un noi que va néixer amb paràlisi cerebral, i que actualment és editor de vídeo i consultor d’accessibilitat d’Apple. En Christopher utilitza per treballar una de les eines que es van explicar en el taller, el “switch control” o “control per botó”. Aquest es connecta als dispositius i permet controlar l’ordinador o la tauleta,  navegar per la pantalla, entrar a l’aplicació desitjada i treballar amb ella. Després de les explicacions, els nostres pacients van poder provar aquest botó i van poder escriure un correu electrònic i fins i tot dibuixar.

La segona part de la sessió va girar entorn les funcions d’accessibilitat que tenen els Ipad’s, desde la funció “Facilitats tècniques” que és una eina que permet variar el temps de pressió sobre la tauleta, fins a la funció “Dictar” o la funció de veu, on és l’Ipad que llegeix el text que hi ha escrit a la pantalla. La última part de la sessió va ser la més pràctica i els pacients van experimentar tot el que se’ls havia mostrat en el taller i així van poder comprovar l’efectivitat d’aquestes funcions d’accessibilitat.

L’Institut Guttmann realitza, dins del seu procés neurorehabilitador, sortides per als pacients, amb la finalitat de preparar-los per afrontar una nova vida i fomentar la pràctica de diferents activitats de manera autònoma i independent. Aquesta primera experiència amb Apple Aquesta primera experiència amb Apple, obre les possibilitats de futures col·laboracions amb l’objectiu de fer més accessible i acostar el món de les TIC’s i les tecnologies en general als pacients de l’hospital.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.