neuromuscular, enfermedades minoritarias, ELA, Can Ruti

L’Institut Guttmann i l’Hospital Germans Trias creen un equip de treball per tractar conjuntament pacients amb malalties minoritàries neuromusculars

L’Institut Guttmann i la Unitat de Malalties Neuromusculars Minoritàries del Departament de Neurociències de l’Hospital Germans Trias han iniciat un programa d’atenció integral a les persones amb malalties neuromusculars. El programa inclou, entre d’altres, una consulta multidisciplinar que permet oferir als pacients una atenció integral en una única cita mèdica que evita desplaçaments a la vegada que augmenta l’eficiència dels recursos disponibles i suma sinèrgies entre els professionals que atenen aquests pacients. A més, s’ha instal·lat un sistema telemàtic que connecta els dos centres i que permet compartir les dades entre tots els professionals.

El projecte, posat en marxa aquest dimecres 26 de juliol, integra sessions de treball amb neuròlegs, pneumòlegs, dietistes, treballadors socials, una gestora de casos i altres especialistes mèdics de Germans Trias, així com metges rehabilitadors, psicòlegs, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, EASE (Equip d’Avaluació i Suport Especialitzat), i altres professionals que siguin necessaris de l’Institut Guttmann.

De moment, el projecte s’inicia amb pacients afectats d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) i es continuarà amb pacients amb altres malalties minoritàries neuromusculars.

El suport dels Amics de l’Institut Guttmann destinat a aquest projecte assistencial, ha propiciat la col·laboració entre aquestes dues institucions, la qual garanteix, una vegada més, una cobertura multidisciplinar i d’excel·lència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.