Èxit de la 14a edició dels Jocs Esportius!

Els dies 27 i 28 d’octubre es van celebrar a l’Institut Guttmann la 14a edició dels seus Jocs Esportius, que van ser una vegada més a les instal·lacions de l’hospital.

Divendres al matí, amb l’objectiu de promocionar i ensenyar a pacients i ex pacients la gran diversitat d’esports que es poden practicar (bàsquet, tennis, rugby, tir amb arc, handbike, etc.), els participants van poder provar diferents disciplines i, durant la tarda, vam celebrar plegats el 25 aniversari dels Jocs Paralímpics Barcelona 92 amb xerrades a càrrec d’Oscar Trigo, voluntari a BCN 92 i actual seleccionador de espanyol de BCR, de Quico Tur, tenista paralímpic que va ser també pacient a Guttmann, i de Josep Oriol, director de valoracions i classificacions mèdiques.

Dissabte la jornada va ser un espectacle d’esport adaptat, amb la celebració de tres trofeus: el Trofeu Guttmann Quad rugbi, el Trofeu Ciutat de Badalona de Bàsquet en cadira de rodes, i el Trofeu Fundació Johann Cruyff de Hoquei 3×3 en cadira de rodes.

L’Institut Guttmann treballa per afavorir la participació de les persones amb discapacitat en els camps de l’educació física i l’esport dins del seu entorn immediat, per això fomenta tant la vessant de la professionalització de l’esport un cop s’ha adquirit una discapacitat, com una sortida enriquidora i que aporta grans beneficis a la persona, com la pràctica esportiva en quant a activitat de lleure i social, de compartir amb amics i familiars en el temps lliure i d’una manera inclusiva.

Una edició més dels Jocs esportius, la col·laboració dels Amics de l’Institut Guttmann ha contribuït a promoure la inclusió social de les persones amb discapacitat, fet que ajuda a construir una societat més equitativa i oberta a la diversitat.

Gràcies, Amics!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.