marató, investigación, premios

La Marató 2016 premia tres projectes de recerca de l’Institut Guttmann

Amb els fons recaptats en l’edició 2016 de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, la Fundació ha premiat 37 projectes de recerca que aportaran avenços tangibles en la prevenció, el tractament i la rehabilitació de les discapacitats motores, sensitives o cognitives que provoquen l’ictus i les lesions traumàtiques a la medul·la i al cervell.  L’Institut Guttmann rebrà finançament per desenvolupar  tres projectes d’investigació en dany cerebral adquirit i lesió medul·lar.

Els investigadors dels projectes premiats, 17 d’unitaris i 20 de coordinats entre dos o més centres de recerca de primera línia, dedicaran els pròxims anys a avançar en la recerca d’aquestes malalties. Van recollir els guardons en un acte celebrat a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, conduït pels periodistes Helena Garcia Melero i Ramon Pellicer, presentadors de La Marató 2016.

L’Institut Universitari Guttmann va estar representat pel Dr. Josep M Tormos, líder d’un projecte de recerca en estimulació transcranial per a la rehabilitació cognitiva dels pacients amb lesió cerebral d’origen traumàtic; el Dr. Jesús Benito, investigador en el projecte coordinat que estudia la recuperació del braç i la mà en pacients amb lesió medul·lar amb la utilització d’un exoesquelet robòtic; i el Dr. Alberto García, investigador en els efectes de teràpies combinades d’exercici, mindfulness i estimulació cognitiva per a la recuperació de l’ictus.

Els Amics de l’Institut Guttmann tenen un paper molt rellevant en aquesta bona noticia, ja que gràcies al seu suport, l’Institut Guttmann té una intensa activitat científica que, en aquest cas, amb el reconeixement i els recursos obtinguts la Marató de TV3, aportarà beneficis en la qualitat i l’esperança de vida de les persones afectades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.