juegos de patio, inclusión, niños, escuela, discapacidad, dofins de colors

L’Institut Guttmann promou els jocs de pati inclusius al portal Dofins de Colors

El pati de l’escola continua sent un espai on la inclusió i la participació de tots els nens, especialment dels nens amb discapacitat, és un handicap. Aconseguir que el infants juguin de manera col·laborativa i inclusiva (independentment de les seves capacitats) no és fàcil, si el grup no està dirigit pels mestres o els monitors. Per aquesta raó l’Institut Guttmann posa en marxa una nova línia pedagògica al portal web  “Dofins de Colors” amb l’objectiu de promoure justament això: el temps d’esbarjo inclusiu per a tots els nens.

Dofins de Colors és una iniciativa de l’Institut Guttmann que s’emmarca dins la seva activitat social, a la qual el suport del amics de la Institució dóna una dimensió més solidària i, també, ajuda a refermar el seu compromís amb la promoció de l’equiparació i la igualtat d’oportunitats per a totes les persones amb discapacitat. El portal està dirigit a professionals de l’educació així com a monitors de centres esportius i de lleure i a les pròpies famílies, amb l’objectiu principal de que aplicant les activitats afavoreixin la inclusió i la socialització dels nens i nenes amb discapacitat. La metodologia es basa en la pedagogia cooperativa en l’àmbit de l’educació física i l’esport.

La iniciativa Dofins de Colors va més enllà de la pràctica escolar, i després de la seva aplicació en casals i centres de lleure en els mesos d’estiu, ara proposa estendre-ho al temps de lleure i a l’hora del pati.  El projecte es presenta aleshores en una nova vessant educativa: els Jocs de Pati, per crear esbarjos transversals, participatius i inclusius amb activitats que contemplin accions per a la inclusió de l’infant amb discapacitat, ja sigui per adaptació de metodologies, de material, de tasques, o bé a través d’altres variants participatives.

Un dels objectius de Dofins de Colors és que, gràcies a la col·laboració de tothom, es pugui oferir un extens catàleg de propostes de jocs i activitats educatives per a la inclusió. T’animem a participar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.