investigación, lesión medular, traumatismo craneoencefálico

Els Amics de l’Institut Guttmann també difonen la nostra tasca a la “Masterclass” de La Marató de TV3

La Fundació La Marató  i la Universitat Autònoma de Barcelona han iniciat un projecte que té per objectiu difondre l’activitat investigadora que es porta a terme des de La Marató de TV3.  La idea és donar a conèixer als joves universitaris, les claus del seu èxit, mitjançant una sèrie de “masterclass” en diferents facultats d’aquesta universitat.

Diferents experts, professionals, investigadors i testimonis personals han participat en  tres presentacions, davant del públic universitari, oferint als estudiants una anàlisi d’aquest projecte des de tres punts de vista diferents: des del finançament de la recerca (a la Facultat de Biociències), des del punt de vista comunicatiu (a la Facultat de Ciències de la Comunicació), i des del punt de vist econòmic (a la Facultat d’Economia).

Pilar Graset Forasté, Amiga de l’Institut Guttmann, va participar en la “masterclass” del 19 de febrer a la Facultat de Biociències de l’UAB.  La Pilar va compartir la seva experiència com a mare d’en Daniel, un jove expacient del nostre hospital, que va intervenir com a testimoni al programa de a La Marató dedicada a l’Ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques de l’any 2016 i que ha participat en projectes de recerca clínics finançats per la Marató a proposta de Guttmann.

Els testimonis com el de la Pilar, ens fan sentir que els Amics sou verdaderament part de l’Institut Guttmann i, alhora, ens ajuden a posar en valor la tasca de recerca que fem; ja que en els dos estudis de recerca que ha participat en Daniel s’han experimentat nous tractaments que han millorat significativament la seva salut i qualitat de vida.

Aquests estudis es van dur ha terme en col·laboració amb l’Hospital Clínic de Barcelona i, amb el Dr. Vidal, director docent, i la Dra. Laxe, metge rehabilitadora, com a investigadors principals de l’Institut Guttmann. Ambdues recerques estaven finançades per la Marató de 2010 que es va dedicar a les Lesions medul·lars i cerebrals adquirides.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.