transporte accesible, autonomía, TMB

L’Institut Guttmann i TMB compromesos amb la mobilitat accessible

L’Institut Guttmann i TMB, Empresa Amiga de la Institució, el passat 6 d’abril a Badalona van renovar l’acord de col·laboració que tenen establert per continuar fomentant l’autonomia personal i la mobilitat de les persones amb discapacitat en el transport públic de l’àrea metropolitana de Barcelona.

A l’acte van estar presents Mercedes Vidal, presidenta de TMB, Josep M. Ramírez, director de l’Institut Guttmann, pacients de l’hospital, voluntaris de TMB i el Regidor de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot.

Gràcies a aquest acord l’Institut Guttmann té integrat en el procés neurorehabilitador el programa terapèutic “Sortides Urbanes”, en què els pacients participen en sessions regulars de coneixement de la configuració i ús de les xarxes de metro i d’autobusos. Els acompanyen treballadors voluntaris de TMB i professionals de l’hospital, que els mostren tots els dispositius i elements d’accessibilitat i seguretat disponibles alhora que els entrenen per utilitzar-los de forma autònoma.

Aquesta activitat a més del seu valor terapèutic te una gran vàlua social, ja que fomenta l’autoestima, la capacitat de relació, la socialització i ajuda els pacients a perdre la por a desenvolupar-se de manera autònoma fora de l’entorn hospitalari. Tots ells són elements essencials per a l’apoderament i l’autonomia física i personal de les persones ateses a l’hospital.

És un orgull per a l’Institut Guttmann que una empresa exemple de compromís de responsabilitat social com TMB sigui Empresa Amiga de la Institució. Amb la promoció de la cultura de la cooperació i el foment de la solidaritat entre els seus treballadors, TMB no només contribueix a desenvolupar la pràctica d’activitats de la vida diària dins la teràpia assistencial hospitalària, sinó que a més ajuda a l’Institut Guttmann a vetllar per a la igualtat de les oportunitats i l’equiparació dels drets de les persones amb discapacitat, voluntat fruit del seu compromís social.

L’Institut Guttmann i TMB col·laboren en aquesta activitat des de l’any 2000 i en aquest temps prop de 1.700 pacients s’han beneficiat de les gairebé 150 sortides urbanes realitzades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.