coperación público-privada,sensibilización hacia discapacidad,prevención accidentes

VII Trobada de monitors i policies del programa Game Over

Un any més, l’Institut Guttmann ha organitzat amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, la VII Trobada de monitors d’educació viària del programa Game Over i policies educadors en seguretat viària. Enguany la jornada s’ha centrat en les distraccions que es poden produir al volant i ha tingut el títol ‘Distraccions, un risc no percebut?’, sota el qual han tingut lloc xerrades, una taula rodona, i debat, tot comptant amb la participació d’alumnes d’ESO, batxillerat i Cicles Formatius.

El nou director del Servei Català de Trànsit, el Sr. Juli Gendrau, acompanyat del director de la Fundació Institut Guttmann, Dr. Josep M. Ramírez, ha inaugurat la trobada i ha agraït la tasca de sensibilització que duen a terme els monitors del programa Game Over en els centres educatius subratllant que “la col·laboració transversal de tots és cabdal per revertir la sinistralitat”. La jornada ha servit també per valorar i destacar l’impacte que tenen les xerrades en els alumnes: més del 90% dels alumnes que han participat en les xerrades del programa Game Over recorden molt l’experiència personal dels monitors tres mesos deprés de l’experiència i la gran majoria també recorda clarament les causes de l’accident que va patir el monitor i les seves conseqüències. Molts d’ells reconeixen que les xerrades influeixen positivament en la prevenció de conductes.

El programa de la jornada ha continuat amb la conferència del psicòleg, educador i periodista expert en adolescència, Jaume Funes, qui ha reflexionat sobre el fet que “l’adolescent es dedica a ser adolescent, i no podem esperar que actuïn amb l’experiència i l’expertesa que tenim els adults”. Funes ha afegit que “el que sí que podem fer és ajudar-los i donar-los les claus per a que siguin mínimament responsables i en les seves accions tinguin sempre una xarxa de seguretat a sota”. Durant la taula rodona, amb la participació d’estudiants, professors i membres dels cossos de seguretat,  s’ha volgut denunciar que el mòbil és un gran distractor i que no hi ha una percepció real del risc que comporta.

Durant el 2017, el programa Game Over, impulsat conjuntament per l’Institut Guttmann i el Servei Català de Trànsit, va superar els 48.000 alumnes. Ara mateix hi ha 27 monitors en actiu que participen en el projecte i que tenen disponibilitat. Aquestes dades fan palesa la consolidació d’aquest programa com a eina de prevenció dels accidents de trànsit i de conductes de risc viàries entre els joves de Catalunya i que any rere any Game Over va augmentant la presència en els centres escolars.

Aquesta Jornada s’enmarca dins l’activitat social de l’Institut Guttmann, que amb el suport de les persones i empreses Amigues de la Institució, a més de treballar per la igualtat social de les persones amb discapacitat incideix en la prevenció de patir una lesió greu que faci canviar projectes de vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.