recerca,rehabilitació cognitiva,ajudes tècniques,neurociències

L’Institut Guttmann potencia el talent i el coneixement en neurociència i neurorehabilitació amb dos nous doctorands

Maria Almenara i Timothy Peter Morris, ambdós doctorands de la Universitat Autònoma de Barcelona, han presentat aquesta setmana les seves respectives tesis doctorals dutes a terme a l’Institut Guttmann.

La Maria Almenara, becària de l’Institut Guttmann, va presentar la seva tesi doctoral “Modelo teórico-práctico para la implementación del diseño centrado en el usuario, en el desarrollo, la validación y la aceptación de los productos de apoyo para personas con enfermedades de origen neurológico”. El seu treball de camp s’ha realitzat durant tres anys entre l’Oficina de Recerca i l’Àrea de Rehabilitació Funcional de l’Institut Guttmann.

La tesi, que es va presentar ahir 19 de juliol del 2018 a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha tingut com a directors al Dr. Josep Medina, cap de l’Àrea de Rehabilitació Funcional de l’Institut Guttmann, i la Dra. Esther Duarte de l’Hospital de l’Esperança. El tribunal va destacar l’enfoc pràctic de la tesi que permetrà aplicar un sistema de valoració envers els aparells electromecànics i els productes de suport en els pacients.

El dijous, a la sala d’actes de l’Institut Guttmann, Tim Morris va presentar la seva tesis doctoral amb el títol “Physical Exercise and Cognition: Mechanisms of Action and Evaluation of the Potential Therapeutic Value in Traumatic Brain Injury”, en què ha explorat l’ús terapèutic de l’exercici físic en la recuperació de la disfunció cognitiva després d’un traumatisme cranioencefàlic i com aquest té efectes beneficiosos en la funció cognitiva i la percepció de la salut cognitiva i la salut en general.

El Dr. Josep Maria Tormos, director de Recerca de l’Institut Guttmann, el Dr. David Costa Miserachs de la Universitat de Barcelona i el Dr. Alvaro Pascual-Leone de la Universitat de Harvard han estat els directors de tesis.

Val a dir també que les persones i empreses Amigues de l’Institut Guttmann ajuden a generar nous coneixements en nerociències. El seu suport contribueix molt significativament a que l’Institut Guttmann sigui un reconegut centre de referència altament especialitat en neurorehabilitació i pert tant una valuosa base per a la recerca en aquest àmbit de les neurociències, a fi de millorar el tractament i qualitat de vida de les persones amb afectacions d’origen neurològic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.