recerca, investigació cura lesió medul·lar, teràpia no invasiva,

Nova línia d’investigació per restaurar la lesió medul·lar a l’Institut Guttmann.

L’Institut Guttmann aplicarà a pacients de l’hospital amb lesió medul·lar un revolucionari tractament d’estimulació elèctrica similar al que ha permès caminar recentment a tres persones paraplègiques als Estat Units.

A diferència dels assajos clínics nord-americans, en què s’implanta una xarxa d’electrodes a la medul·la espinal del pacient, l’Institut Guttmann aplicarà una tècnica no invasiva, a la qual els estimuladors elèctrics s’aplicaran sobre la pell.

Aquesta estimulació, tant si es fa de forma invasiva com si no, té un procés de rehabilitació prolongada i requereix combinar teràpies. Es un tractament multimodal; a banda de les descàrregues combinades amb fàrmacs per augmentar l’excitabilitat de les neurones en xarxa per sota de la lesió, cal un procés de rehabilitació llarg i intensiu per augmentar la plasticitat del sistema nerviós per a l’aprenentatge motor.

L’Institut Guttmann farà aquest assaig clínic a 30 o 40 pacients amb lesió medul·lar, un nombre molt alt en recerca, i l’iniciarà tan aviat com rebi l’aprovació de l’Agència Espanyola del Medicament. Treballarà en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i altres centres europeus.

El Dr. Joan Vidal, director docent de l’Institut Guttmann, en fer referència als assajos clínics nord-americans mencionats, comenta el següent: “Es tracta d’una de les primeres vegades que s’aconsegueixen uns resultats tan espectaculars. Hem fet un gran pas, però hem de posar tots els esforços i invertir més en ciència i programes concrets per anar més de pressa. Els propers anys seran clau per saber fins on poden arribar a millorar els pacients paraplègics amb aquesta teràpia”.

Des de l’Institut Guttmann agraïm a tots els Amics que ens han ajudat a arribar fins aquest nivell en recerca tan alt i esperem poder seguir compartint amb tots la satisfacció d’assolir reptes tan ambiciosos per a les neurociències com esperançadors per a les persones amb lesió medul·lar.

 

Video extret de la Televisió BETEBÉ.

Imatge destacada obtinguda de TV3

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.