Jornada “Activitat Física en l’Espina Bífida” a l’Institut Guttmann amb Quim Torra, Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya

El matí del 24 de novembre de 2018 va tenir lloc a les instal·lacions de l’Institut Guttmann la jornada “Activitat Física en l’Espina Bífida”, organitzada per l’Associació Catalana d’Espina Bífida i Hidrocefàlia (ACAEBH), entitat membre del  Consell Social i de Participació de l’Institut Guttmann. Enguany, la Jornada va abordar els beneficis de la pràctica esportiva en les persones que pateixen aquesta malformació congènita.

El president de la Generalitat de Catalunya va inaugurar la Jornada i va demanar “màxima exigència” de la societat “amb totes les administracions públiques”. La secretària de la junta directiva de l’ACAEBH, Elisabet Maldonado, i el director gerent de l’Institut Guttmann, Josep M Ramírez van inaugurar també la trobada, en  què posteriorment la doctora Ampar Cuxart, especialista en medicina física i rehabilitació, va fer una conferència.

L’espina bífida és una malformació congènita que es produeix durant el primer mes de gestació i que pot causar discapacitats físiques i intel·lectuals. L’Associació ACAEBH ofereix atenció social i laboral a les persones afectades i als seus familiars.

En aquesta ocasió, la solidaritat dels Amics i Empreses Amigues ha contribuït a refermar la missió que té l’Institut Guttmann com a Entitat d’Iniciativa Social, la qual és contribuir a la més efectiva equiparació d’oportunitats de les persones amb discapacitat mitjançant la promoció i el desenvolupament d’activitats de prevenció, divulgació i sensibilització social; alhora que col·laborar amb les associacions que les representen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.