L’Institut Guttmann aposta per l’empoderament de les persones amb discapacitat

Aquest dijous 27 de novembre, coincidint amb el 53 aniversari de l’Institut Guttmann, ha tingut lloc al nou edifici ubicat al barri de La Sagrera, el nou Guttmann Barcelona, la presentació del 2n volum de la col·lecció “Innovació social i discapacitat” sobre Empoderament i Autonomia Personal. L’acte ha comptat amb la presència i la participació del president de la Generalitat, el Sr. Quim Torra, acompanyat per la consellera d’Empresa i Coneixement, Sra. Àngels Chacón; el conseller d’Interior, Sr. Miquel Buch, i la Sra. Blanca Bertran en representació del Departament de Salut.

“Empoderament i Autonomia Personal” posa de manifest temes d’interès per als professionals que treballen amb la discapacitat i aborda la importància de polítiques públiques que vetllin pel dret a l’autonomia i l’empoderament de les persones amb discapacitat, dret recollit i avalat per la Convenció sobre els Drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides el 2006. La publicacio ha comptat amb la participació de destacades persones de l’àmbit de la discapacitat com Facundo Chavez, assessor de la ONU en matèria de discapacitat; Pablo Echenique i el síndic de Greuges de Catalunya, Sr. Rafael Ribó.

Aquest nou llibre forma part de la col·lecció “Innovació Social i Discapacitat”, una iniciativa promoguda conjuntament amb el Consell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, en què estan representades les principals associacions i federacions de persones amb discapacitat, i que també aquest dijous celebrava la seva reunió de final d’any a les noves instal·lacions de Barcelona. El president de la Generalitat va poder compartir una estona amb ells i parlar dels reptes en matèria d’igualtat d’oportunitats.

L’acte formal de presentació del llibre va  ser a càrrec del Sr. Francesc Homs, president de la Fundació Institut Guttmann, el Dr. Josep M. Ramírez, director de l’Institut Guttmann i el Sr. Josep M. Solé. President del Consell Social i de Participació. El president de la Generalitat de Catalunya, Sr. Quim Torra, va cloure l’acte amb un missatge on va posar de manifest que “tothom ha de tenir les mateixes oportunitats per poder tirar endavant el seu projecte de vida, tant personal com professional, i la societat ha de fer tot el possible des dels diferents estaments governamentals per a fer-ho possible”.

Aquest acte s’emmarca dins les activitats socials de la Institució, que compten amb el suport solidari de la iniciativa dels Amics de l’Institut Guttmann que ens ajuda significativament a treballar per assolir la igualtat d’oportunitats per a les persones amb discapacitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.