La Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat a l’Àgora Guttmann Barcelona

El dijous 14 de març va tenir lloc la segona Àgora Guttmann Barcelona en la qual, en Josep M. Solé, director de Support Comarques Gironines i president del Consell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, va parlar de la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides. Solé va presentar aquest instrument internacional jurídicament vinculant en l’àmbit dels drets humans aprovat al 2006 a Nova York i al llarg de la xerrada va anar desgranant conceptes cabdals en l’àmbit de la discapacitat com són l’autonomia personal, la igualtat, la vida independent i la diversitat funcional, entre d’altres.

Davant d’una sala d’actes plena, el ponent va fer èmfasi en que cal conèixer i reconèixer el marc jurídic dels drets humans per poder reclamar-los. També va explicar que la diversitat funcional no es pot modificar però en canvi sí que podem intervenir reduint la discapacitat, ja que la discapacitat es manifesta en el moment en que la societat exclou i incapacita amb els diferents tipus de barreres. Pel que fa al dret a la vida independent i a ser inclòs dins la comunitat, va declarar que “la discapacitat no ha de limitar on es vol viure” i finalment va dir que s’ha de seguir avançant però sempre amb la màxima de “res per nosaltres sense nosaltres”.

Agraïm als Amics de l’Institut Guttmann que a través d’aquesta conferència de l’Àgora Guttmann Barcelona ens ajudin a avançar per assolir la igualtat de les persones amb discapacitat que els permeti gaudir del dret de viure amb la dignitat que els correspon com a essers humans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.