IKEA nova Empresa Amiga de l’Institut Guttmann

Donem la benvinguda a IKEA com a empresa Amiga de l’Institut Guttmann, que mitjançant el conveni de col·laboració establert amb l’Institut Guttmann contribueix a fomentar la inclusió social i l’accessibilitat dels entorns per a les persones amb discapacitat.

Gràcies al suport d’IKEA hem inaugurat una nova cuina a l’àrea de rehabilitació funcional de l’hospital, la qual s’utilitza en el tractament dels pacients, dins el seu programa neurorehabilitador, per a l’entrenament de les activitats de la vida diària (AVDs) i amb l’objectiu de potenciar l’autonomia de cada persona. A més, IKEA ha dissenyat la seva primera cuina adaptada, que està disponible a la botiga de Badalona i, alhora, ha millorat l’accessibilitat del recorregut a l’establiment IKEA, també de Badalona.

Ha estat una tasca col·laborativa: l’equip d’interioristes de la botiga d’IKEA Badalona han treballat conjuntament amb l’equip de Terapeutes Ocupacionals de l’Institut Guttmann i amb Ricard Hernández, un pacient veterà, que ha ajudat assessorant sobre aquelles millores que poder fer més funcional una cuina domèstica per a un persona usuària de cadira de rodes. Les adaptacions inclouen l’alçada dels mobles, el disseny dels tiradors, una pica amb una alçada apta per poder acostar-se amb la cadira i mobles auxiliars modulars i desplaçables per fer més fàcils les activitats de la vida diària.

Aquesta col·laboració posa de manifest la voluntat d’ambdues institucions pel que fa al compromís de treballar per una societat més justa, més inclusiva i on en compliment de la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides, totes les persones, independentment de la seva condició física, puguin gaudir del dret de tenir les mateixes oportunitats que tothom i desenvolupar-se amb autonomia i independència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.