Rehabilitació de l’Ictus a l’Àgora Guttmann Barcelona

Ahir 23 de maig de 2019, la conferència de l’Àgora Guttmann Barcelona, que compta amb el suport dels Amics de l’Institut Guttmann, va estar conduïda per la Dra. Montserrat Bernabeu, directora assistencial de l’hospital, i va versar sobre la prevenció de l’ictus, els seus efectes i el tractament neurorehabilitador personalitzat.

La doctora va començar exposant algunes dades estadístiques a nivell mundial com ara que els ictus són la tercera causa de mort en el món occidental, la primera causa de discapacitat física en les persones adultes i la segona causa de demència. Pel que fa a Catalunya va destacar que es produeix un ictus cada 45 minuts i que hi ha un increment de la incidència d’ictus en gent jove.

Posteriorment la Dra. Bernabeu va explicar que la hipertensió és el factor de risc més important dels ictus, tant dels isquèmics com dels hemorràgics, i va fer èmfasi en que el seu tractament requereix d’un equip multidisciplinar expert. Va remarcar que la comunicació i la coordinació d’aquest equip són molt importants per poder donar una resposta eficient però que a la vegada també que cal conèixer bé al pacient, valorar les seves necessitats, per tal de fer un pla de rehabilitació personalitzat i així establir les pautes de quan iniciar la rehabilitació, amb quina intensitat, quin tipus de rehabilitació, quins tractaments específics i durant quant de temps.

Per acabar, va explicar que amb la creació de Guttmann Barcelona el que es vol és anar més enllà i oferir tots aquells serveis, que la sanitat pública no hi accedeix, com a alternativa per a totes les persones que vulguin continuar un tractament neurorehabilitador personalitzat i orientat a la tasca.

El suport que l’Institut Guttmann rep dels Amics de l’Institut Guttmann en l’àmbit de la seva activitat de recerca, és molt important per millorar i innovar en els tractaments d’aquests serveis.

Gràcies, Amics!

Podeu visionar el video de la conferència aquí

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.