L’Institut Guttmann renova el seu logotip

Dimarts, 24 de juliol del 2019.

En la darrera reunió del Patronat de la Fundació Institut Guttmann, celebrada el dia 12 de juny, es va prendre l’acord de renovar/actualitzar la imatge corporativa que ha vingut representant la nostra institució pràcticament des dels seus orígens, la cadira de rodes; en la seva darrera versió, que tots tenim present, una “i” una “G” superposades de tal manera que sembla una persona en cadira de rodes. Un símbol que ha arribat a fer-se molt conegut, que ens ha representat amb èxit arreu del món i que tenia per objectius singularitzar el nostre hospital, donant visibilitat a l’origen i dedicació principal de l’Institut Guttmann com a centre de rehabilitació de lesionats medul·lars.

Cinquanta quatre anys després de la inauguració de l’hospital i quasi trenta anys després de l’aparició del que ha estat fins ara el nostre logotip, moltes coses han canviat; entre elles, la més important és que avui la cadira de rodes ja no representa globalment la majoria dels nostres pacients i que dins l’àmbit de la neurorehabilitació i, fins i tot, en l’especialitat de la lesió medul·lar, l’objectiu principal és tornar a caminar, tal com projecten la majoria de centres d’investigació i assistencials punters al món en aquest àmbit del coneixement. En aquest nou marc, la vigència de la cadira de rodes ha perdut part de la seva força referencial i ja no es pot entendre com a un objectiu a assolir sinó a superar.

Aquesta nova realitat, la d’uns pacients que majoritàriament ja no utilitzen la cadira de rodes, el predomini cada vegada més significatiu de persones amb dany cerebral respecte de persones amb lesió medul·lar, s’accentuarà amb el progressiu desplegament dels nous serveis a Guttmann Barcelona, molt més lligats a les malalties neurològiques (ictus, demències, malalties neurodegeneratives, salut mental, trastorns de desenvolupament en el nen…) i enfocats a preservar la salut cerebral de les persones, varen ser els motius que impulsaren el canvi de logotip.

Un nou logotip per a l’Institut Guttmann que, tot preservant els valors institucionals que sempre l’han caracteritzat, ens aporti un missatge més obert, divers i relacionat amb l’objectiu que perseguim a través de la neurorehabilitació i la salut cerebral que no és altre que la preservació de l’autonomia funcional de les persones.

Després d’un procés de reflexió, el resultat ha estat la creació d’una nova imatge corporativa més amable amb la diversitat de persones a les que atenem, més moderna i innovadora; un nou logotip que, des de la coherència amb l’anterior, ens aporta una major cobertura cap a totes les marques i diversitat de serveis que ara ja oferim i que oferirem encara més en el futur, tant des de l’Hospital de Neurorehabilitació a Badalona com des de la iniciativa Guttmann Barcelona.

Es tracta d’una nova imatge corporativa que recorda molt a l’anterior però amb una tipografia més moderna i actual, amb més predomini de la nostra marca “Guttmann” i amb un nou logotip que recorda a l’anterior per les formes rodones, però que representa una clara evolució respecte de la cadira de rodes, atès que representa la interacció entre dues persones i transmet la idea d’acompanyament, de persones que es cuiden, d’ajuda mútua, d’humanitat… (també s’hi pot veure, amb una mica més d’imaginació, una cara somrient i una fletxa que apunta amunt -ambdós signes de positivitat-).

Ens fa molta il·lusió compartir aquesta noticia i el nou logotip amb tots vosaltres: Amigues, Amics, Empreses i Entitats que formeu part de la iniciativa Amics de l’Institut Guttmann. Confiem que us agradi i tenim el desig que l’arribeu a sentir tan vostre com nosaltres.

 

 

 

Un comentari

  • Baltasar Paris Romeu

    Excel·lent evolució del logotip. Em sembla un encert intel·ligent, molt especialment la rialla tant expressiva.
    Pare de la Noemí Paris Amaro.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.