Primer Youth Ability Camp de l’Institut Guttmann

El Youth Ability Camp, primer campus pedriàtic organitzat per l’Institut Guttmann, s’ha dut a terme des del 25 al 28 de juny del 2019 i hi han participat 16 joves d’entre 10 i 18 anys d’edat, tots ells pacients de l’Institut Guttmann amb dany cerebral adquirit i paràlisi cerebral infantil.

A més de gaudir d’activitats esportives i culturals com la visita al Museu de Ciències Naturals, un clínic de tennis, paddel surf, voleibol, etc., han treballat aspectes terapèutics relacionats amb la rehabilitació cognitiva com ara la memòria, la planificació de tasques, l’organització i les activitats de la vida diària.

La base ha estat al Barcelona International Sailing Center i les diferents activitats s’ha fet al Parc del Fòrum, el Reial Club de Polo de Barcelona, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i el Club Natació Atlètic Barceloneta.

Durant els 4 dies els pacients han estat acompanyats per mestres d’educació física, neuropsicòlegs i fisioterapeutes de l’Institut Guttmann i de l’Hospital Sunnass de Noruega juntament amb altres instructors experts, alumnes de Màster de l’Institut Universitari de l’Institut Guttmann i expacients de l’hospital amb seqüeles de dany cerebral.

Aquesta nova iniciativa, que compta amb el suport de la Johan Cruyff Foundation, s’ha realitzat dins l’àrea social de l’Institut Guttmann que rep el suport dels Amics i Empreses Amigues de l’Institut Guttmann, els quals en aquesta ocasió ens han ajudat a facilitar la inclusió d’aquests joves amb discapacitat en l’educació física i l’esport dins del seu entorn immediat, dotant-los dels recursos necessaris que han millorat les seves capacitats funcionals i les seves habilitats motrius.

D’aquesta manera els Amics ens han ajudat a fer despertar el gust d’aquests joves per la pràctica física per a que la continuïn un cop finalitzat el seu procés de rehabilitació per tal que tinguin bona salut i qualitat de vida, un dels principals objectius de la nostra organització com a entitat d’iniciativa social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.