XXXI Jornades Tècniques de l’Institut Guttmann “Neurotecnologia i Rehabilitació”

Des de l’inici de la Dècada del Cervell, el 1990, han passat més de 25 anys i mantenir la capacitat funcional del nostre sistema nerviós segueix sent el repte més important de la biomedicina del segle XXI. No obstant això, la confluència del desenvolupament tecnològic i els avenços en neurociència han permès canviar l’expectativa i les estratègies terapèutiques i neurorehabilitadores en el dany cerebral adquirit i la lesió medul·lar, i també en la major part de les malalties neurològiques (epilèpsia, Parkinson, demència , distonies i les malalties neurodegeneratives en el seu conjunt) i psiquiàtriques (depressió, fòbies, esquizofrènia o trastorns obsesivocompulsivos, entre d’altres).

Tot i el caràcter encara irreversible de les alteracions estructurals, la manca d’estratègies terapèutiques per revertir el curs de les malalties degeneratives o la limitació del tractament farmacològic en malalties psiquiàtriques, la innovació terapèutica se centra, en els nostres dies, en optimitzar la capacitat plàstica del sistema nerviós, perquè cada pacient pugui recuperar el major grau de funcionalitat, independentment de la naturalesa de la seva lesió. A més, la naturalesa plàstica del nostre cervell ens porta davant un repte encara més gran: millorar la nostra salut cerebral, per prevenir l’aparició de malalties; retardar l’aparició dels símptomes, alentir el curs evolutiu, i maximitzar les possibilitats de recuperació després de la lesió.

Amb el suport de les persones i empreses Amigues de l’Institut Guttmann, el 30 d’octubre del 2019, al Palau Macaya de Barcelona, dedicarem aquestes XXXI Jornades Tècniques a reflexionar sobre aquest canvi de paradigma i les oportunitats que suposen per a tots els professionals de l’àmbit de la neurorehabilitació. Analitzarem, al costat de investigadors de reconegut prestigi internacional, com la robòtica, la realitat virtual, les tecnologies d’estimulació cerebral no invasiva, les tècniques de neurocirurgia funcional i el desenvolupament de les tecnologies d’internet permeten optimitzar el benefici de la neurorehabilitació mitjançant intervencions més intensives , més eficients, més personalitzades, amb un major nivell d’evidència i més ecològiques, orientades a aquelles activitats que resulten més rellevants per a cada persona.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.