Kick off del projecte de recerca social, PARTICIPA

divendres, 20 setembre, 2019

En el marc de les activitats socials de l’Institut Guttmann que compten amb el suport dels Amics de l’Institut Guttmann, aquests dies ha tingut lloc a Guttmann Barcelona la reunió de kick-off de Participa.  El primer projecte de recerca en innovació social i discapacitat impulsat per l’Institut Guttmann juntament amb la resta d’associacions de persones amb discapacitat que formen part del Consell Social i de Participació, i altres experts i entitats relacionades amb l’àmbit de la discapacitat.

El projecte Participa té com a principal objectiu analitzar quins són els factors facilitadors i les barreres més rellevants per a la participació de les persones amb discapacitat.

Per això, durant un període d’uns cinc anys s’avaluarà i codificarà  la participació de les persones amb discapacitat en base a la CIF, per una banda, per tal d’identificar factors predictius i s’analitzarà la influència de factors determinants per a la seva participació; tot això ens hauria de permetre entendre millor les relacions entre els factors contextuals per orientar serveis i recursos que promocionin la participació de tothom en igualtat de condicions.

Per a la posada en marxa del projecte es necessitarà la participació d’una cohort de voluntaris, tots ells persones amb discapacitat, que ens ajudin a analitzar tots aquests factors que influeixen de manera decisiva en la seva qualitat de vida diàriament.

El projecte, que encara es troba en una fase molt incipient i necessita acabar de donar-li forma de manera col·laborativa amb les diferents entitats, ha de comptar també amb la participació i el protagonisme d’ambaixadors, experts i tècnics de l’àmbit de la discapacitat que formaran un grup operatiu o “comitè científic”.

Així doncs, iniciem amb molta il·lusió un nou projecte de recerca social que servirà per preparar unes bases sòlides així com dades i evidència científica, a partir de la participació de tot el sector de la #discapacitat per defensar els drets i la Convenció Universal dels Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.