Guttmann Talks per a empreses sensibles a la diversitat

L’ Institut Guttmann a través de la iniciativa Guttmann Talks ha iniciat una nova línia d’actuació amb empreses sensibles a la diversitat, amb l’objectiu de millorar dels seus entorns, el seu servei i, en general prendre consciència social envers les persones amb discapacitat.

Un cas d’èxit en aquesta línia ha estat l’actuació que s´ha fet amb l’empresa Ticketmaster, empresa líder en la gestió i venda anticipada d’entrades, que pertany al grup Live Nation Entertainment i que es va posar en contacte amb l’Institut Guttmann sol·licitant una sessió de sensibilització i aprenentatge sobre la diversitat funcional dirigida als seus equips amb l’objectiu de millorar l’atenció vers aquest col·lectiu i alhora de denunciar aquelles vulneracions que es puguin generar per part d’altres col·lectius relacionats.

La demanda per part de Ticketmaster era conèixer quines son les necessitats, la terminologia, les pràctiques nocives i els prejudicis envers les persones amb discapacitat, sobretot en un entorn lúdic com poden ser concerts, festivals o esdeveniments esportius per tal de prendre consciència de la seva situació i d’actuar amb responsabilitat i empatia.

La sessió, gràcies al testimoni d’una persona amb diversitat funcional amb molta experiència en aquests entorns, va resultar una experiència molt enriquidora per a Ticketmaster que es traduirà en canvis de millora en l’atenció a aquest col·lectiu.

Institut Guttmann amb aquestes iniciatives pretén crear nous espais inclusius a les empreses que fomentin i promoguin actituds receptives i positives i en definitiva, prenguin consciència social envers les persones amb discapacitat.

Les empreses amb un compromís ver la igualtat de drets i oportunitats de totes les persones, siguin quines siguin les seves capacitats, tenen la possibilitat de fer-se Amigues de la Fundació Institut Guttmann i, d’aquesta manera contribuir activament per a aquesta causa tan necessària a la societat i rebre l’assessorament que necessiten per a que les seves decisions siguin més positives de cara a la prevenció, la inclusió, l’accessibilitat i altres valors relacionats amb la discapacitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.