Nou Pla de suport a la Vida Independent

La Fundació Institut Guttmann ha engegat un nou pla de suport i acompanyament per a la vida independent. Un pla que demostra el component social de la institució per avançar cap a un model de social de comprensió de la discapacitat que afavoreixi l’empoderament i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. 

El dilluns 9 de març del 2020, es va presentar el Pla amb una sessió informativa de la mà de la seva tècnica de vida independent, Ana Suñé, i la investigadora social de la UAB, Laura Sanmiquel. Entre els assistents hi havia persones residents dels apartaments Guttmann Barcelona Life, els seus familiars i també professionals del centre. Entre tots es va reflexionar i debatre sobre els principis que sustenten la filosofia de Vida Independent i sobre com posar-la en pràctica.

Els objectius principals de Pla es basen en promoure l’empoderament de les persones amb discapacitat per tal d’impulsar transformacions socials, promoure el seu dret a decidir sobre aspectes personals i individuals, orientar-les sobre recursos de suport comunitaris i fomentar la participació social i l’ajuda entre iguals mitjançant les associacions de persones amb discapacitat.

Per desenvolupar el Pla al nou centre Guttmann Barcelona a La Sagrera, s’ha iniciat ja un acompanyament individualitzat per a les persones residents que ho desitgin, el qual consisteix en una sèrie de trobades amb la tècnica de vida independent per realitzar un procés de reflexió compartida, ja que sempre serà la pròpia persona que fa el procés qui lideri el seu empoderament. A més d’aquestes trobades es promouran grups de suport entre iguals i xerrades de sensibilització vers la Vida independent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.