L’Institut Guttmann converteix el seu pavelló poliesportiu en un “hospital de campanya” per fer front al COVID-19

dimecres, 1 abril, 2020

L’Hospital Germans Trias i Pujol i l’Institut Guttmann continuen ampliant la seva cooperació per a fer front al COVID-19 amb la creació d’aquest espai extrahospitalari.

Des de fa més d’una setmana, l’Institut Guttmann ja ha posat a disposició del Servei Català de la Salut dues unitats d’hospitalització, amb un total de 76 llits, per atendre conjuntament amb els professionals de l’Hospital Germans Trias i Pujol a pacients COVID-19 positius.

Ara, s’està preparant al pavelló poliesportiu de l’àrea de rehabilitació funcional de l’Institut Guttmann, un hospital de campanya amb una capacitat per a 75 pacients més que podria estar disponible a finals d’aquesta setmana. D’aquesta manera, l’Institut Guttmann posa a disposició del Servei Català de la Salut un total de 150 llits.

Si ara ja fa una setmana l’Hospital Germans Trias i Pujol i l’Institut Guttmann anunciaven que dues unitats hospitalàries de l’Institut Guttmann, formades per un total de 76 llits, passaven a convertir-se en una extensió del Germans Trias per atendre pacients COVID-19 positius de complexitat moderada, ara la col·laboració va un pas més enllà, mitjançant la incorporació al Pla de Contingència del “pavelló poliesportiu” de que disposa l’Institut Guttmann per a ser utilitzat com a hospital de campanya. Aquesta actuació permetrà dotar l’Hospital Germans Trias i Pujol de 75 llits més per atendre pacients COVID-19 positius, fent un total de 150 llits que l’Hospital de Neurorehabilitació cediria a l’hospital vei.

Un pavelló, ubicat a l’àrea de rehabilitació funcional de l’Institut Guttmann, d’uns 700 m2 de superficie, que compte a més amb dutxes, vestidors i altres serveis complementaris; i al que s’està dotant d’instal.lació d’oxigen per a la terapia respiratoria dels pacients ingressats que la necessitin. Amb aquesta nova actuació, la col.laboració entre l’Hospital Germans Trias i Pujol i l’Institut Guttmann s’ampliarà fins a 150 llits per fer front a la pandemia i poder incrementar i millorar l’atenció de la població afectada a la zona metropolitana nord de Barcelona.

Tots i totes les professionals de les diferents institucions, tant de l’Institut Guttmann com de l’Hospital Germans Trias i Pujol i l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord continuen treballant de manera coordinada per abordar les necessitats d’aquesta situació d’excepcionalitat derivada de l’expansió del coronavirus.

4 comentaris

    • Joan, gràcies pel teu comentari. Juntament amb el suport dels Amics de l’Institut Guttmann, com tu, ens anima molt i dona força per combatre aquesta difícil situació. Gràcies per estar al nostre costat!

      • Gràcies, Glòria. En aquest moments col·laborar en contenir i superar aquesta crisi sanitària juntament amb donar la millor atenció als nostres pacient és la notra prioritat. El suport dels Amics i Amigues com tu és una gran ajuda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.