L’Institut Guttmann ofereix un servei amb pautes per a persones amb necessitats cognitives, conductuals i emocionals durant el confinament

dilluns, 6 abril 2020

El servei es dona a través del web SiiDON i conté pautes per a les persones amb necessitats específiques tant motrius, com cognitives, conductuals i emocionals. També serveix com a guia per als cuidadors i familiars durant aquestes setmanes de confinament.

Aprofitar les rutines diàries com l’esmorzar o la compra per fer tasques cognitives, oferir pautes per als familiars per a gestionar les alteracions de conducta, com cuidar-se en situacions de crisis emocional, fer exercicis a casa i seguir pautes d’alimentació, higiene i autocura són algunes de les informacions que es poden trobar al especial COVID-19 del SiiDON.

En aquestes circumstàncies d’excepcionalitat per a tots, els col·lectius de persones amb discapacitat (i sobretot aquelles persones amb alteracions cognitives i conductuals) pateixen de manera especial els efectes negatius provocats per l’aïllament i la falta de rutines.

Per aquesta raó, l’Institut Guttmann posa de manera oberta i a disposició de tothom, dins del portal web SiiDON, el Servei d’Informació Integral per a la Discapacitat d’Origen Neurològic, un apartat amb informació pensada específicament per donar resposta a aquestes necessitats.

Així, al web es poden trobar pautes sobre com convertir les rutines diàries com l’esmorzar i la compra en tasques cognitives, o bé orientar als familiars sobre el maneig de la persona amb trastorns conductuals durant el confinament. També hi ha informació general sobre alimentació, hàbits d’higiene, exercicis de manteniment, etc.

Gràcies a tots els Amics, Amigues i Empreses Amigues de l’Institut Guttmann per ajudar-nos a continuar treballant i oferint suport i serveis complementaris en aquests moments d’excepcional dificultat, especialment per aquells col·lectius més vulnerables i amb unes necessitats més específiques.

Vídeo Tutorial https://www.youtube.com/watch?v=DE4bz8kD46k&feature=youtu.be

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.