Programa de Neurorehabilitació per a les seqüeles dels pacients post Covid-19

dimarts, 19 maig, 2020

Hi ha un elevat nombre de pacients que després de superar la fase aguda de la malaltia presenten complicacions associades a haver patit el coronavirus. Les seqüeles que deixa el Covid-19 no només són evidents a simple vista i no només afecten la part física, sinó que s’ha vist que amb relativa freqüència també afecten la memòria, la conducta, l’estat d’ànim i la capacitat per realitzar activitats de la vida diària. Aquests efectes ja estaven descrits en els pacients que ingressaven en les unitats de cures intensives i sobretot en aquells que patien dificultats respiratòries durant un període prolongat de temps.

Publicacions recents indiquen que entre un 70% i un 98% dels pacients amb característiques similars als covid presenten dèficits cognitius, menys de la meitat es recuperen dins del primer any i que fins a un 20% persisteixen amb dificultats 5 anys després de l’alta hospitalària.

Amb el suport de les persones i empreses Amigues de l’Institut Guttmann, la nostra organització segueix mantenint el seu caràcter innovador, que ara es centra en adaptar-se a la nova realitat per continuar oferint la millor atenció possible especialitzada en neurorehabilitació a les persones que atenem.

Amb aquest objectiu, el nou Programa de Neurorehabilitació, dissenyat per l’equip assistencial liderat per la Dra. Montserrat Bernabeu, inclou rehabilitació funcional, neurològica-motora, cognitiva-conductual, emocional i respiratòria.

En base al programa clínic, l’Institut Guttmann es proposa posar en marxa un estudi d’investigació amb l’objectiu d’analitzar l’impacte del Covid-19 sobre la salut cerebral, els trastorns cognitius que se’n deriven i com aquests afecten el desenvolupament de les activitats de la vida diària.

Per a més informació sobre el programa clínic i de recerca s’ha habilitat la següent adreça de correu electrònic: postcovid@guttmann.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.