L’EASE fa 20 anys

dijous, 28 maig, 2020

Els Amics i Empreses Amigues de l’Institut Guttmann formen part d’una organització de prestigi reconeguda per ser innovadora i pionera, entre d’altres motius. Aquest mes de maig fa 20 anys que l’Institut Guttmann va crear L’Equip d’Avaluació i Suport Especialitzat en Neurorehabilitació (EASE). Va ser el primer hospital desenvolupar aquesta iniciativa i actualment és l’únic en tot l’estat que ofereix aquesta modalitat de serveis.

L’EASE tal com el coneixem nosaltres va néixer amb la clara vocació de facilitar i ajudar els pacients i les seves famílies el retorn al domicili després d’un llarg procés d’hospitalització a conseqüència d’una discapacitat adquirida.

L’EASE actua en diferents nivells assistencials de les xarxes d’atenció sanitària i social amb l’objectiu de millorar l’efectivitat en la reinserció del pacient al seu entorn habitual, garantir la idoneïtat i la continuïtat de les cures, afavorir la qualitat assistencial, integral i personalitzada i proporcionar un sistema àgil i efectiu de coordinació amb l’hospital de referència.

Al llarg de tots aquests anys, l’EASE ha anat creixent en el número de pacients atesos i en el perfil de programes que desenvolupa fins a consolidar-se com un servei d’atenció post-hospitalari de referència no només a casa nostra sinó també d’inspiració a programes similars a d’altres hospitals.

Així, des de l’EASE, amb el suport solidari d’algunes empreses, s’han posat en marxa programes com el d’acompanyament a l’alta al pacient d’alta complexitat, el de suport post alta a persones afectades per un dany cerebral i les seves famílies a l’entorn comunitari o el programa de salut mental comunitària, entre d’altres. L’equip de professionals de l’EASE atén anualment una mitjana de 600 pacients, amb unes 700 visites a domicili i prop de 300 a altres centres entre hospitals, sociosanitaris, etc.

Atenció als pacients durant l’etapa Covid-19
L’EASE ha estat també un dels serveis de l’hospital que ha realitzat una tasca destacada d’atenció i seguiment al pacient i la família durant els mesos de confinament a conseqüència de la pandèmia del Covid-19 havent realitzat més de 850 intervencions a pacients, familiars i altres professionals de referència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.