Dofins de Colors per a l'escola i els casals d'estiu inclusius

Dofins de Colors i els casals d’estiu 2020

Durant aquest estiu el projecte Dofins de Colors de l’Institut Guttmann ha presentat noves activitats esportives per afavorir la inclusió de tots els infants i joves. Basant-se en la pedagogia  cooperativa i amb més de 180 fitxes didàctiques, la web dofinsdecolors.guttmann.com s’ha convertit en un recurs virtual utilitzat en molts centres educatius, però també en centres de lleure i casals d’estiu. Els centres de lleure treballen la participació i cooperació en les activitats que proposen als infants i joves, coneixent bé que d’aquesta manera nens, nenes i adolescents gaudeixen d’unes pràctiques de qualitat i amb transmissió de valors.

 El Club Natació Sabadell és un dels centres que utilitza els recursos i propostes inclusives de Dofins de colors per a que tots els infants puguin participar de manera activa i efectiva en totes les activitats que proposen en el seu casal on aquest estiu, tot i tractar-se d’un any especialment delicat, han assistit més de 300 infants i joves.

Aquest estiu 2020, segons la Núria, la seva coordinadora, els monitors han posat més èmfasi que mai en la retrobada i el contacte amb la natura, gaudint dels espais oberts i treballant la recuperació del sentit de comunitat: les interaccions socials, el retrobament amb les amistats, el contacte amb referents adults més enllà del nucli familiar.  No obstant això, les mesures de prevenció contra la Covid-19 han estat molt presents i s’han organitzat de manera diferent. L’organització de les instal·lacions, els grups d’infants i de les famílies han canviat, incorporant una nova figura com és el responsable de seguretat i higiene que ha vetllat per a que totes les mesures especials es portessin a terme.

La neteja s’ha convertit en un hàbit del ritual de les sessions, i tal com recomanàvem des de les propostes de Dofins de Colors, s’han adaptat les regles dels jocs i esports col·lectius per afavorir la prevenció.

Gràcies a la col·laboració de tots els amics i amigues de l’Institut Guttmann, així com a les empreses que ens donen suport, és possible desenvolupar projectes socials com el de Dofins de Colors, que contribueixen a la formació d’una societat més justa i inclusiva, on tots els infants són respectats i estimats independentment de les seves capacitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.