Emotiu acte de celebració del 55è aniversari de l’Institut Guttmann

dilluns, 30 de novembre 2020

El divendres 27 de novembre amb motiu del nostre 55è aniversari va tenir lloc un emotiu acte presentat per la periodista Mònica Terribas i retransmès online per Youtube i les principals xarxes socials, que no només va ser un esdeveniment de celebració sinó també de reflexió i plantejaments de nou reptes. Gairebé 1300 persones van apropar-se virtualment a la institució per compartir aquest moment.

Sota el lema “Construint el futur dia a dia” l’Institut Guttmann va mostrar el seu compromís per continuar sent una organització capdavantera en neurorehabilitació i salut cerebral però també continuar treballant i construint un nou discurs social de la discapacitat basat en la innovació i la transformació social, amb l’objectiu de treballar conjuntament amb les associacions de persones amb discapacitat per aconseguir la creació de noves polítiques públiques que vetllin per l’equitat i la justícia social. I en aquest context es va donar el tret de sortida del nou projecte de recerca en innovació social i discapacitat Participa.

A la vegada es va aprofitar per presentar el llibre L’accessibilitatcom a motor de canvi social” , tercer volum de la col·lecció Innovació social i discapacitat editada per la nostra organització.

Per a aquest esdeveniment vam comptar amb la col·laboració de personalitats de referència de l’àmbit polític com la exconsellera d’Afers Socials de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa; el regidor de cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, el director general de Polítiques Públiques del Govern d’Espanya, Jesús Ángel Celada o la ex alcaldessa de Madrid Manuela Carmena que va reflexionar sobre les ciutats accessibles i les ciutats habitables. El periodista Iñaki Gabilondo, qui va explicar la relació i la visió que els mitjans de comunicació han donat de la discapacitat al llarg dels seus 50 anys de professió; l’advocat i escriptor Jordi Cabré; o el pilot de rallis, Albert Llovera que, en primera persona, va reflectir la seva lluita per aconseguir córrer als campionats mundials de rallies o al Dakar.

Les associacions de persones amb discapacitat, com no podia ser d’una altra manera, també van estar representades amb Antonio Centeno, activista social i defensor del Moviment de Vida Independent; Montserrat García, membre d’ECOM i experta en polítiques d’accessibilitat, igualtat de gènere i participació social; i Anxo Queiruga, president de la COCEMFE, en un debat molt interessant i crític.

Els músics Ignasi Terraza i Andrea Motis van acompanyar-nos i van sorprendre a tots amb una nadala composada per als professionals de l’Institut Guttmann!

Gràcies a totes les Persones i Empreses Amigues de l’Institut Guttmann per acompanyar-nos!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.