TMB i l’Institut Guttmann, 20 anys de compromís social promovent l’accessibilitat de Barcelona

L’Institut Guttmann i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que és empresa Amiga de l’Institut Guttmann, enguany celebrem 20 anys de treball conjunt per promoure l’accessibilitat a la ciutat de Barcelona. Des de l’any 2000 ambdues organitzacions ens dediquem plegades a fomentar l’autonomia de les persones amb discapacitat en la utilització del transport públic per promoure la seva inclusió i participació a la comunitat.

Més de 2.000 pacients han participat en els quasi 400 serveis solidaris de suport a la mobilitat. Familiaritzar-se amb el transport públic és una de les habilitats de la vida diària que es treballen en el procés de rehabilitació a l’Institut Guttmann per a potenciar l’autonomia i la inclusió del pacient a la comunitat

TMB, en el desenvolupament de les seves polítiques de responsabilitat social, amb aquest programa promou la cooperació i la solidaritat entre els seus treballadors que, com a voluntaris, participen en els tallers de desplaçaments de persones amb necessitats especials de mobilitat i alhora promouen la seva autonomia en l’ús del transport públic.

Per a l’Institut Guttmann aquesta rehabilitació enfocada a la pràctica d’activitats de la vida diària i l’entrenament comunitari, no només forma part del tractament purament assistencial durant l’etapa hospitalària, sinó de la seva voluntat per vetllar per la igualtat de les oportunitats i l’equiparació dels drets de les persones amb discapacitat fruit del seu compromís social. 

Aquest és un exemple d’activitat en què l’Institut Guttmann contribueix a l’acompliment de l’Agenda 2030 del Pacte Mundial de les Nacions Unides promovent la reducció de desigualtats socials a més de vetllar per al desenvolupament d’una vida independent i autònoma de les persones amb discapacitat en ciutats inclusives i segures. (ODS10 i ODS 11)

Així mateix, aquesta col·laboració conjunta és una mostra més que la iniciativa Amics de l’Institut Guttmann a més de facilitar la viabilitat dels projectes de l’Institut Guttmann propicia la confluència del treball responsable i solidari de les empreses, com el de TMB, amb els objectius de la nostra Fundació en benefici de la inclusió social i la garantia dels drets de les persones amb discapacitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.