Els artistes Laura Iniesta i Martí Boada donen a l’Institut Guttmann dues obres amb motiu del 55è aniversari

dimarts 15 desembre, 2020

Com a present pel 55è aniversari de l’Institut Guttmann, l’artista plàstica Laura Iniesta i el doctor en ciències ambientals i geògraf Martí Boada han donat generosament a l’institució una obra cadascun d’ells, les quals han concebut expressament per aquesta efemèride tan important.

La reconeguda artista barcelonina Laura Iniesta ha realitzat una serigrafia que segons les seves paraules “és el resultat de pensar, analitzar, estudiar i sentir què és l’Institut Guttmann per a mi”. Ella expressa que ha partit d’una idea i d’una composició, però que pel camí han anat sorgint casualitats, sovint del propi subconscient, que han anat donant forma a l’obra titulada “solidaritat”. Segons l’artista, representa “ la força, la col·laboració, l’afany de superació i l’alegria “.

Martí Boada veu l’art com un mitjà per, entre d’altres, incitar i portar al canvi social. La situació de confinament provocada per la covid-19, el van inspirar a crear l’obra “Forest Art: Cerebral Confinement in Douglas”. Es tracta d’una metàfora al confinament del pensament. L’obra està assentada sobre una conífera que representa el cervell, i al centre, pintat amb els colors de l’Arc de Sant Martí, el pensament esperançador. Aquest es troba embarrat per una estructura d’acer que simbolitza la contenció anòmala i no desitjada provocada per la crisi actual i la incertesa que provoca.

Com a agraïment pel suport que ens donen els Amics de l’Institut Guttmann i per fer-los partícips de la celebració del 55è aniversari, s’ha entregat una reproducció de la serigrafia firmada per Laura Iniesta a cada un d’ells. L’escultura de Martí Boada llueix exposada a l’àrea d’animació de l’hospital.

Estem molt agraïts a ambdós artistes per dedicar-nos la seva feina i creativitat en una data tan assenyalada per a la institució i a l’hora que molt orgullosos que formen part de la iniciativa Amics de l’Institupñt Guttmann.

Video Laura Iniesta aquí

Video Martí Boada aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.