L’Institut Guttmann forma part de la primera Unitat funcional de covid persistent pediàtrica de Catalunya.

dilluns 18 gener, 2021

L’Institut Guttmann forma part de la primera Unitat funcional de covid persistent pediàtrica de Catalunya. Es tracta d’una unitat pionera creada per l’Hospital Germans Trias i Pujol fruit de la necessitat d’atendre infants i adolescents que, després de passar la covid, continuen presentant símptomes durant mesos, principalment fatiga, dificultat respiratòria, debilitat i cefalees. La Unitat va començar a funcionar el passat 15 de desembre i, actualment, atén 14 pacients de l’àmbit territorial Metropolitana Nord, de Lleida i Girona, amb edats compreses entre els 10 i 17 anys.

L’equip compta amb professionals de l’Àrea de Neuropsicologia de l’Institut Guttmann en virtut del conveni de col·laboració establert entre ambdues entitats amb la creació d’una Unitat Funcional de Neurorehabilitació Pediàtrica des de 2006.

La persistència d’aquests símptomes produeix una incapacitat per realitzar activitats bàsiques de la vida diària, escolar, social o personal. És important, per tant, fer una valoració global i donar una atenció multidisciplinària atenent a les manifestacions físiques, cognitives i emocionals que comporta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Es poden fer servir les etiquetes i atributs que apareixen més a dalt.