Publiquem la revista Sobreruedas 105 de l’Institut Guttmann

dijous, 11 febrer 2021

Entre moltes altres qüestions, a causa de la pandèmia global per la COVID-19 hem passat de ser una societat amb sensació de coneixement i un futur predictible a una d’incertesa. Com a resultat. tenim la sensació que ens trobem davant d’un procés de transformació social.

En aquest número 105 de la revista Sobreruedas de l’Institut Guttmann hem volgut tractar algunes qüestions socials relacionades amb la discapacitat que han canviat com a conseqüència d’aquest procés.

El Dossier d’Actualitat l’hem dedicat al tema de la cura, que abordem des de quatre mirades: la cura al llarg de la història, les polítiques de protecció social, els drets humans i el seu impacte econòmic.

La secció de Neurorehabilitació inclou un interessant article sobre les últimes investigacions en lesió medul·lar que reflecteixen com serà el futur del tractament d’aquestes lesions.

A l’entrevista a Jesús A. Celada, director general de Polítiques de Discapacitat del Govern d’Espanya repassem els reptes, els canvis de mirada necessaris i els seus desitjos per al 2021 en relació als drets de les persones amb discapacitat.

L’article de la secció de Participació reflexiona sobre els avantatges i desavantatges del teletreball per a les persones amb discapacitat i compta amb diversos testimonis.

Com és habitual aquest número també conté una inspiradora experiència del testimoni d’una persona amb discapacitat així com informació d’actualitat en les seccions d’Associacions i de Discapnews.

Finalment, incloem un resum de tota l’activitat de l’Institut Guttmann durant l’2020. Un any que ens ha posat a prova i que hem pogut superar gràcies al gran esforç de tot l’equip humà de l’Organització així com el suport incondicional dels Amics de l’ Institut Guttmann.

Per llegir la revista online clica sobre la imatge: